Atenţionare de securitate de nivel portocaliu de la INTERPOL. România e pe această listă, ce trebuie să ştie toţi românii despre vaccinurile anti-COVID-19
În această săptămână, pe site-ul INTERPOL a fost publicată o atenţionare cu privire la potenţialele activităţi infracţionale în legătură cu contrafacerea, furtul şi promovarea ilegală a vaccinurilor COVID-19 şi vaccinurilor gripale gripale, conform site-ului instituţiei.
INTERPOL a emis o alertă globală către cele 194 de ţări membre ale organizaţiei, avertizându-le să se pregătească pentru reţelele de criminalitate organizată care vizează vaccinurile COVID-19, atât fizic, cât şi online.
Pe măsură ce un număr de vaccinuri COVID-19 se apropie de aprobare şi distribuţie globală, asigurarea siguranţei lanţului de aprovizionare şi identificarea site-urilor ilicite care vând produse false vor fi esenţiale.
Necesitatea coordonării între organele de aplicare a legii şi organismele de reglementare a sănătăţii va juca, de asemenea, un rol vital pentru a asigura siguranţa persoanelor şi bunăstarea comunităţilor.
„Pe măsură ce guvernele se pregătesc să lanseze vaccinuri, organizaţiile criminale intenţionează să se infiltreze sau să perturbe lanţurile de aprovizionare”.
„Reţelele criminale vor viza, de asemenea, publicul larg prin intermediul site-urilor web false şi a remediilor false, care ar putea reprezenta un risc semnificativ pentru sănătatea lor, chiar şi pentru viaţa lor.
„Este esenţial ca forţele de ordine să fie cât mai pregătite posibil pentru ceea ce va fi un atac al tuturor tipurilor de activităţi infracţionale legate de vaccinul COVID-19, motiv pentru care INTERPOL a lansat acest avertisment global”, menţionează în comunicat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.
În plus faţă de pericolele de a comanda produse care pot pune viaţa în pericol, o analiză a Unităţii de criminalitate cibernetică a INTERPOL a relevat faptul că din 3.000 de site-uri web asociate cu farmaciile online suspectate de vânzarea de medicamente şi dispozitive medicale ilicite, aproximativ 1.700 conţineau ameninţări cibernetice, în special programe de tip phishing şi spam.
“Pentru a nu fi victima escrocheriei online, este important să fiţi vigilenţi, să fiţi sceptici şi să fiţi în siguranţă, deoarece de obicei sunt oferte care par prea bune pentru a fi adevărate. Verificaţi întotdeauna la autorităţile naţionale de sănătate sau la Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru cele mai recente sfaturi de sănătate în legătură cu COVID-19”, atrage atenţia organizaţia
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro