Atenţionare meteo: caniculă în 10 judeţe din ţară, duminică, apoi valul de căldură se extinde

Postat la 07 iulie 2024 36 afişări

Atenţionare meteo: caniculă în 10 judeţe din ţară, duminică, apoi valul de căldură se extinde

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare cod galben de caniculă pentru Crişana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei şi pentru sud-vestul Munteniei, unde temperaturile sunt de 35 - 36 de grade. Valul de căldură se extinde luni la mai mult de jumătate din ţară.

Potrivit ANM, în Crişana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35...36 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt, Dolj, Teleorman şi Giurgiu sunt sub atenţionare cod galben de caniculă.

Luni, valul de căldură se va extinde şi intensifica uşor în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Pe lângă judeţele avertizate, codul galben se va manifesta şi în Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ilfov, ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui, Galaţi, Constanţa, Tulcea şi Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canicula,
atentionare,
caldura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.