Aurul sparge pragul de 3.000 de dolari pe uncie pentru prima dată în istorie: Tensiunile geopolitice şi incertitudinile economice propulsează metalul preţios către un nou record

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 18 martie 2025 12 afişări

Aurul sparge pragul de 3.000 de dolari pe uncie pentru prima dată în istorie: Tensiunile geopolitice şi incertitudinile economice propulsează metalul preţios către un nou record

Aurul a depăşit marţi pragul de 3.020 de dolari, atingând un nou record, pe fondul incertitudinii legate de tarife şi al tensiunilor din Orientul Mijlociu, factori care au stimulat cererea pentru active sigure, potrivit Trading Economics.

Tarifele impuse de fostul preşedinte Donald Trump şi măsurile de retorsiune din partea ţărilor afectate au alimentat temerile privind o posibilă încetinire economică.

Pentru a amplifica incertitudinea de pe pieţe, Israelul a lansat astăzi un val de lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza, în timp ce armistiţiul de aproape două luni cu Hamas pare să se destrame rapid.

Luni, Donald Trump a avertizat că Iranul va fi considerat responsabil pentru orice atac suplimentar al rebelilor Houthi din Yemen asupra navelor americane şi străine din Marea Roşie.

Investitorii îşi îndreaptă acum atenţia către reuniunea de politică monetară a Rezervei Federale a SUA.

Deoarece Fed este aşteptată să menţină ratele dobânzilor neschimbate, piaţa se va concentra pe proiecţiile economice actualizate ale băncii centrale şi pe conferinţa de presă a preşedintelui Jerome Powell, în căutarea unor indicii privind viitoarea direcţie a politicii monetare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.

www.zf.ro
Ne luăm adio de la săptămâna de lucru de cinci zile? Ce experimentează mai nou companiile din întreaga lume?