Aurul sparge pragul de 3.000 de dolari pe uncie pentru prima dată în istorie: Tensiunile geopolitice şi incertitudinile economice propulsează metalul preţios către un nou record
Aurul a depăşit marţi pragul de 3.020 de dolari, atingând un nou record, pe fondul incertitudinii legate de tarife şi al tensiunilor din Orientul Mijlociu, factori care au stimulat cererea pentru active sigure, potrivit Trading Economics.
Tarifele impuse de fostul preşedinte Donald Trump şi măsurile de retorsiune din partea ţărilor afectate au alimentat temerile privind o posibilă încetinire economică.
Pentru a amplifica incertitudinea de pe pieţe, Israelul a lansat astăzi un val de lovituri aeriene asupra Fâşiei Gaza, în timp ce armistiţiul de aproape două luni cu Hamas pare să se destrame rapid.
Luni, Donald Trump a avertizat că Iranul va fi considerat responsabil pentru orice atac suplimentar al rebelilor Houthi din Yemen asupra navelor americane şi străine din Marea Roşie.
Investitorii îşi îndreaptă acum atenţia către reuniunea de politică monetară a Rezervei Federale a SUA.
Deoarece Fed este aşteptată să menţină ratele dobânzilor neschimbate, piaţa se va concentra pe proiecţiile economice actualizate ale băncii centrale şi pe conferinţa de presă a preşedintelui Jerome Powell, în căutarea unor indicii privind viitoarea direcţie a politicii monetare.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
-
Ce mai face George Soros la 94 de ani, „inamicul public" numărul 1 din România. Cine este Alexander Soros, urmașul lui, care a fost decorat de fostul președinte american Joe Biden în locul tatălui său. Scott Bessent, mâna dreaptă a lui Soros, alături de care a prăbușit lira sterlină, e acum ministru de Finanțe în SUA