Avertisment fără precedent de la şeful armatei britanice: Avem trei ani să ne pregătim pentru război

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 24 iulie 2024 31 afişări

Avertisment fără precedent de la şeful armatei britanice: Avem trei ani să ne pregătim pentru război

Marea Britanie are la dispoziţie trei ani pentru a se pregăti de război, potrivit generalului Roly Walker, noul şef al armatei britanice. Acesta a anunţat recent lansarea unui program de modernizare a forţelor armate petru ca acestea să fie pregătite de un război modern, scrie FT.

Generalul Sir Roly Walker a declarat marţi că reforma armatei britanice este o urgenţă din cauza „ameninţărilor geopolitice convergente” ale Rusiei, Chinei, Iranului şi Coreei de Nord.

„Trebuie să devenim urgent mai puternici şi mai credibili ca să descurajăm adversarii” a declarat Walker.

Roly Walker spune despre reformă că este „un plan de război fără război”, care ar oferi Regatului Unit o armată suficient de puternică pentru a-şi descuraja adversarii şi a evita un potenţial conflict.

Walker, care a devenit şef al armatei britanice în iunie, a declarat că termenul limită de trei ani se bazează pe o convergenţa a mai mulţi factori.

Primul a fost capacitatea Rusiei de a-şi reconstrui armata, ceea ce oficialii occidentali estimează că ar putea dura între trei şi cinci ani din orice moment în care s-ar anunţa o încetare a focului în Ucraina.

Al doilea a fost faptul că preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că „doreşte o opţiune militară pentru Taiwan până în 2027-28”. Al treilea este reprezentat de  capacitatea Iranului de a produce arme nucleare.

„Acesta este motivul pentru care termenul limită este 2027-2028. O problemă într-o ţară poate declanşa tensiuni în alta. Este o problemă globală”, a mai spus generalul Sir Roly Walker.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.