BCR o recrutează pe Magda Turiac, ex Deputy Director la Deloitte, pentru poziţia de Chief Risk Officer la BCR Leasing, divizia de leasing financiar a grupului

Autor: Cristina Bellu Postat la 24 iulie 2024 67 afişări

BCR o recrutează pe Magda Turiac, ex Deputy Director la Deloitte, pentru poziţia de Chief Risk Officer la BCR Leasing, divizia de leasing financiar a grupului

BCR Leasing, companie de leasing financiar deţinută de grupul BCR, anunţă numirea Magdei Turiac în funcţia de Chief Risk Officer (CRO) începând cu data de 1 iulie. Ea se alătură astfel echipei de conducere formată din Vlad Vitcu, CEO,  şi Adrian Melinte, CFO.

Având peste 15 ani de experienţă în domeniul financiar-bancar şi o vastă expertiză în managementul riscurilor, Maria Magdalena Turiac a ocupat în ultimii ani funcţii de conducere atât în instituţii financiare, cât şi în companii de consultanţă, unde a contribuit semnificativ la dezvoltarea şi implementarea strategiilor de risc, fiind expusa la diferite industrii şi politici de management al riscului.

Anterior numirii în BCR Leasing, Magda Turiac a ocupat timp de 2 ani poziţia de Deputy Director în cadrul companiei de consultanţă şi audit Deloitte România.

„Un management eficient al riscurilor este fundamentul pe care se construieşte succesul pe termen lung al oricărei companii, iar noi vom continua să asigurăm cele mai bune practici în acest sens”, spune  Magda Turiac, CRO BCR Leasing.

BCR Leasing a încheiat primul trimestru (T1) din anul 2024 cu o valoare a finanţărilor acordate clienţilor de 4,27 mld. lei, însemnând o creştere de 18% faţă de primele trei luni ale anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de companie.

Anul trecut, BCR Leasing a ajuns la o valoare a bunurilor finanţate de peste 8,4 mld. lei, în creştere cu 20% faţă de anul 2022. Profitul net al companiei consemnat la finalul anului 2023 a ajuns la 26,9 mil. lei, în scădere cu 22,5% comparativ cu anul 2022.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.