Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One: Cultura de a fi proprietar nu va mai dura foarte multă vreme dacă vom continua să construim într-un ritm atât de scăzut, lucru care va determina majorarea preţurilor şi o creştere substanţială a pieţei de închirieri

Autor: Cristina Bellu Postat la 26 septembrie 2024 46 afişări

Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One: Cultura de a fi proprietar nu va mai dura foarte multă vreme dacă vom continua să construim într-un ritm atât de scăzut, lucru care va determina majorarea preţurilor şi o creştere substanţială a pieţei de închirieri

Cu o ofertă de locuinţe insuficientă şi cererea în continuă creştere la nivelul Bucureştiului, preţurile vor escalada inevitabil, împingând tot mai mulţi oameni către piaţa de închirieri. În acest context, accesul la proprietate va deveni din ce în ce mai dificil, iar piaţa de închirieri de locuinţe va creşte considerabil, este de părere Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One United Properties.

“În toate cartierele există un stoc învechit de locuinţe, există foarte mulţi oameni care migrează în Bucureşti. Pe de altă parte, cultura socială de a fi proprietar nu va mai dura foarte multă vreme dacă vom continua să construim într-un ritm atât de scăzut, lucru care va determina creşterea preţurilor, şi vom asista la o creştere a pieţei de închirieri, pentru că oamenii nu-şi vor mai permite să cumpere”, a spus Beatrice Dumitraşcu la ZF Rezidential & Office Summit’24.

Alte declaraţii:

♦ Suntem foarte atenţi la ceea ce construim pentru că ne-am obişnuit să construim comunităţi. Şi atunci când faci dezvoltări mixte care includ rezidenţi şi angajaţi ai unor clădiri de birouri, plus zonă comercială, atunci este foarte important să existe şi o infrastructură optimă pentru aceste hub-uri.

 

♦ În zona proiectului One Floreasca City înainte era o zonă abandonată, iar astăzi sunt 240 de unităţi locative, o clădire de birouri complet funcţională şi 100% ocupată, şi urmează să construim o galerie comercială, care face parte dintr-un patrimoniu al oraşului. Este o investiţie de peste 100 de milioane de euro, cea mai mare investiţie privată pentru o astfel de clădire istorică din România. Va cuprinde un teatru de peste 500 de locuri, un hub culinar şi multe activităţi şi evenimente care se adresează cu predilecţie comunităţii din zona de nord a Capitalei, şi pentru comunitatea Floreasca.

♦ One este un brand high end, dar lucrul acesta nu înseamnă că trebuie să construieşti doar în zona de nord a Capitalei. Te poţi duce în orice zonă din Bucureşti, şi să construieşti locuinţe accesibile pentru comunitatea de acolo. Este şi cazul proiectului care se va desfăşura pe fosta platformă Rocar, de 21 hectare, din sudul Capitalei, unde vrem să construim 5.000 de a­par­tamente pentru segmentul de piaţă premium accesibil. Este clar că acest lucru implică si o infrastructură extrem de bine pusă la punct.

♦ Noi avem proiecte în toate zonele din Bucureşti şi piaţa este destul de mare pentru cei care vor să dezvolte proiecte de calitate.

♦ Replică la mesajul Primăriei Generale în legătură cu proiectul One Lake Dristict – dezvoltarea beneficiază de autorizaţie de construcţie, perfect legală, emisă de Primăria Sectorului 2, pe amplasamentul fostei Fabrici de cărămidă Fundeni, dezafectată de peste 20 de ani. Impactul asupra mediului – priectul are 2 căi de acces prevăzute în PUZ-ul Sectorului 2, construite din bugetul dezvoltatorului. Proiectul beneficiază de 20.500 metri de spaţii verzi, adică 30% din teren.  Avem şi o autorizaţie depusă pentru construirea unei grădiniţe şi a unei şcoli, tot din bugetul companiei.

♦ Întotdeauna trebuie să existe un parteneriat între public şi privat.

♦ La iunie 2024, One avea 4.041 de unităţi locative în 12 dezvoltări, şi 45.000 mp de birouri în dezvoltare. Toate aceste unităţi locative vor fi finalizate anul acesta,  în 2025 şi 2026. Mai avem disponibile în jur de 1.600 de unităţi, un număr scăzut raportat la nevoia din piaţă.

♦ Avem un portofoliu de 260 milioane de euro dacă ne referim la cădirile pe care le readucem în circuit (monumentele istorice şi clădirile din zona de centru a Capitalei).

♦ Pe o piaţă care în 2023 era cu 16% mai mică faţă de 2022, noi reuşim să vindem foarte bine pentru că avem produse pe toate segmentele de piaţă şi pentru că se construieşte puţin.

 

 

 


 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.