Belgia – România 2-0, după un meci extrem de greu pentru tricolori. De Bruyne şi Tielemans au marcat pentru a rămâne în competiţie în Germania. Soarta calificării României în optimi se decide în meciul cu Slovacia. Pentru a fi siguri, avem nevoie de o victorie miercuri. Cum arată calculele

Autor: Rafael Hekman, Ştefan Stan Postat la 23 iunie 2024 22 afişări

Belgia – România 2-0, după un meci extrem de greu pentru tricolori. De Bruyne şi Tielemans au marcat pentru a rămâne în competiţie în Germania. Soarta calificării României în optimi se decide în meciul cu Slovacia. Pentru a fi siguri, avem nevoie de o victorie miercuri. Cum arată calculele

România a fost învinsă, sâmbătă seara, de echipa naţională a Belgiei, în runda a doua, a Grupei E, de la Campionatul European din Germania. Diavolii roşii s-au impus cu 2-0, prin golurile lui Tielemans şi De Bruyne. Soarta calificării României în optimi se decide în meciul cu Slovacia.

Pentru a fi sigură de calificare, România are nevoie de o victorie în meciul de miercuri cu Slovacia. Cu cele 3 puncte potenţiale dacă am câştiga, am termina grupa cu 6 puncte şi ne-am putea califica indiferent de rezultatul meciului Belgia-Ucraina. 

 

 

Belgia - România 2-0

Minutul 90: Andrei Raţiu este schimbat cu Deian Sorescu.

Minutul 89: Florin Niţă, din nou salvator în faţa lui Romelu Lukaku.

Minutul 85: Ocazie România. Alibec nu reuşeşte să îl învingă pe Casteels.

Minutul 81: Intră Denis Alibec în locul lui Denis Drăguş.

Minutul 80: GOL Belgia

De Bruyne înscrie cu pasă de la portarul Casteels.

Minutul 72: Domenico Tedesco mai face două schimbări. Yannick Carrasco şi Orel Mangala i-au înlocuit pe Jeremy Doku, care a creat mari probleme apărării noastre, şi Youri Tielemans, marcatorul unicului gol de până acum.

Minutul 68: Ocazie uriaşă de gol pentru România. Dennis Man rămâne singur cu portarul, dar e blocat de Casteels.

Minutul 67: Edward Iordănescu efectuează primele schimbări. Darius Olaru îl înlocuieşte pe Marius Marin, iar Ianis Hagi intră în locul lui Valentin Mihăilă.

Minutul 66: Marius Marin vede cartonaşul galben.

Minutul 64: Lukaku înscrie după ce apărarea noastră a fost depăşită, dar acesta era în poziţie de ofsaid.

Minutul 63: Jeremy Doku se joacă cu defensiva naţionalei României, dar şutează pe lângă poartă.

Minutul 60: Nicuşor Bancu vede cartonaşul galben.

Minutul 56: Prima schimbare la belgieni. Dodi Lukebakio este înlocuit de Leandro Trossard.

Minutul 55: „Diavolii roşii” preiau din nou iniţiativa. De Bruyne îşi încearcă norocul şi trage la poartă, dar Florin Niţă reţine.

Minutul 48: Ocazie România. Mihăilă scapă pe contraatac şi arată că este unul dintre cei mai rapizi jucători de la acest turneu final, însă şutul la colţul scurt se duce mult peste poartă.

Minutul 46: Ocazie de gol pentru tricolori. Dennis Man şutează de la marginea careului. Casteels reţine fără probleme. Echipa noastră a ieşit foarte motivată de la vestiare.

Minutul 46: Începe repriza secundă a meciului.

Minutul 45+1: Pauză la Koln.

Tricolorii au fost şi ei prezenţi în careul advers, dovadă cele 4 cornere pe care le-au executat, în ciuda unei posesii net superioare a belgienilor, de peste 70%.

Minutul 37: Ocazie România! Dennis Man pătrunde în careul belgienilor, dar şutul său la colţul scurt e reţinut fără probleme de Casteels.

Minutul 35: Primul cartonaş galben arătat de Marciniak lui Dodi Lukebakio. Jucătorul va lipsi la meciul cu Ucraina.

Minutul 31: Niţă ne salvează din nou la şutul lui Jeremy Doku.

Minutul 28: Belgia, sub coordonarea căpitanului Kevin De Bruyne, controlează la mijlocul terenului.

Minutul 23: Ocazie România. Mihăilă scapă pe contraatac, dar este blocat la marginea careului.

Minutul 18: O nouă ocazie de gol pentru „diavolii roşii”. Niţă apară şutul lui Lukebakio.

Minutul 13: Continuă asediul la poarta lui Niţă. Lukaku a fost aproape de gol după ce a trecut de Burcă, însă mingea a fost blocată de Bancu şi ajunge în corner.

Minutul 4: Ocazie mare de gol a României. Centrarea lui Marius Marin îl găseşte pe Radu Drăguşin. Casteels respinge în corner.

Minutul 2: GOL Belgia

 

 Ziua în care milioane de români stau cu ochii pe Echipa Naţională: România înfruntă Belgia

Una dintre cele mai mari surprize ale primei zile a fost înfrângerea Belgiei în faţa Slovaciei în Grupa E. Echipa lui Domenico Tedesco şi-a creat numeroase ocazii, dar nu a reuşit să le finalizeze, antrenorul recunoscând chiar el: „Nu pot spune echipei multe lucruri pe care ar fi trebuit să le facă mai bine. [Am ratat] ocazii mari, iar golul marcat de Slovacia ar fi trebuit evitat". Tedesco îl susţine pe atacantul Romelu Lukaku pentru a arăta o reacţie pozitivă împotriva României, adăugând: „Romelu ştie cum să marcheze goluri. El este foarte puternic mental şi îşi va reveni."

„Suntem entuziasmaţi, dar trebuie să luăm meciurile pas cu pas", a avertizat mijlocaşul Răzvan Marin. „Cred că 22 de milioane de români sunt fericiţi acum, cu siguranţă. Şi eu sunt fericit, dar trebuie să mergem mai departe".

Victoria României împotriva Ucrainei a fost doar a doua la un EURO (D5 L10), în timp ce pentru Belgia a fost primul meci în ultimele nouă la Euro, în care nu a reuşit să înscrie.

Un succes al României sau chiar şi o remiză, le poate asigura tricolorilor prezenţa în optimi, în timp ce Belgia e obligată să câştige, dacă vrea să evite o nouă eliminare timpurie.

Potrivit GSP, Federaţia Română de Fotbal are deja în conturi suma de 10,25 milioane de euro (9,25 pentru calificarea la European şi un milion pentru victoria cu Ucraina). Dacă România obţine o victorie Belgia, în conturi ar mai intra 2,5 milioane de euro. Adică un milion pentru victorie şi 1,5 milioane de euro pentru calificare.

Toate datele înainte de meciul cu Belgia

Echipa antrenată de Edi Iordănescu a reuşit să se califice la Campionatul European de Fotbal după opt ani, ridicând moralul fanilor care au rămas dezamăgiţi după ce România a ratat calificarea la EURO 2020. Acum, România s-a calificat în grupa E, unde joacă împotriva Belgiei, a Ucrainei şi a Slovaciei. Meciul cu Belgia este programat pentru 22 iunie, iar cel cu Slovacia pentru 26 iunie, iar după victoria zdrobitoare cu Ucraina 3-0, România este pe primul loc în grupă. 

Cea mai bună performanţă a României la un campionat european a fost cea din anul 2000, când tricolorii au reuşit să depăşească faza grupelor, deşi au picat în grupă cu Portugalia, Anglia şi Germania. Atunci, naţionala lui Hagi, Popescu şi Chivu a reuşit să învingă Anglia, însă fost eliminată în sferturi de Italia lui Totti şi Inzaghi. De-a lungul timpului, România fie nu a ieşit din grupe, fie nu s-a calificat.

Deşi România se prezintă la EURO 2024 cu cel mai slab cotat lot, evaluat la sub 100 de milioane de euro, modul în care evoluează echipa le dă speranţe românilor pasionaţi de sportul rege care susţin această nouă generaţie. Cel mai bine cotat jucător din lotul României este fundaşul Radu Drăguşin, care la 22 de ani este evaluat la 25 de milioane de euro şi joacă la Tottenham Hotspur.

Se remarcă în lotul României şi alţi jucători, precum căpitanul Nicolae Stanciu, Dennis Man de la Parma, Florinel Coman şi Darius Olaru de la FCSB sau Ianis Hagi de la Deportivo Alaves. Echipa României are şanse, însă grupa nu este tocmai una uşoară. Toate echipele din grupă au loturi mult mai bine cotate decât România, inclusiv Slovacia.

În mod istoric, cea mai bună performanţă a Belgiei la un campionat european a fost înregistrată în 1980, când „diavolii roşii” au pierdut finala EURO în faţa Germaniei de Vest. Mai recent, Belgia a ajuns în sferturi în 2016 şi din nou în 2020. În sferturile de la EURO 2020 echipa a fost eliminată de Italia. Din lotul Belgiei se remarcă Jeremy Doku şi Kevin De Bruyne de la Manchester City, Amadou Onana de la Everton sau Romelo Lukaku de la AS Roma.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.