Berarii din Europa suferă de pe urma unei lipse de dioxid de carbon. Consumatorii ar putea avea mai puţine produse la dispoziţie
Berăriile din nordul Europei duc lipsă de „acid” pentru bere, măcelăriile se confruntă cu pericolul de a fi nevoite să oprească malaxoarele, iar consumatorii din marea Britanie nu îşi pot găsi un mic-dejun tradiţional. Toate acestea sunt cauzate de un deficit masiv de dioxid de carbon pe întregul continent, potrivit Bloomberg.
Gazul este utilizat pentru acidularea băuturilor, pentru împachetarea produselor şi chiar pentru a ameţi porcii înainte de măcel. Lipsa acestuia este generată de o serie de închideri a unor fabrici de amoniac ce produceau dioxid de carbon.
Astfel, atât industria alimentară cât şi a băuturilor se confruntă cu o presiune rar întâlnită, sporită de condiţiile meteo şi de desfăşurarea Campionatului Mondial.
„Există o serie de îngrijorări cu privire la alegerile consumatorului la raft în cazul în care rezerva de dioxid de carbon nu revine la normal cât mai repede”, spune Ian Wright, executiv în cadrul Federaţiei Britanice de Mâncare şi Băuturi.
Pe lângă problema alegerilor de la raft, consumatorii s-ar putea confrunta şi cu o creştere semnificativă a preţurilor la produsele dependente de dioxid de carbon, încât oferta de gaz va scădea.
Dioxidul de carbon, asociat deseori cu încălzirea globală, este un produs secundar al amoniacului, produs de industria de fertilizatoare. Când acesta este injectat în ambalaje, ajută la limitarea perisabilităţii produselor. Acesta este folosit şi în producţia de gheaţă uscată, utilizată la transportul mărfurilor îngheţate. Lipsa acerbă este cauzată de închiderea în serie a unor fabrici de amoniac, ori pentru probleme de producţie, ori pentru mentenanţă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro