Bill Gates recomandă o carte revoluţionară despre inteligenţa artificială şi educaţie
Celebrul antreprenor Bill Gates a intrat pe reţelele de socializare pentru a promova o nouă lucrare care explorează modul în care inteligenţa artificială va transforma educaţia în anii următori. Este vorba despre o carte semnată de Salman Khan.
Gates s-a arătat optimist în ceea ce priveşte impactul AI asupra educaţiei, dar spune că vom avea în continuare nevoie de profesori.
Gates a promovat cartea „Brave New Words: How AI Will Revolutionize Education (and Why That's a Good Thing)", scrisă de Salman Khan, fondatorul şi directorul executiv al Khan Academy, o organizaţie educaţională non-profit care îşi propune să ofere resurse de învăţare gratuite, conform Business Insider.
Cartea prezintă modul în care progresele în domeniul inteligenţei artificiale vor transforma educaţia şi oferă un ghid pentru profesori, părinţi şi elevi pentru a naviga prin schimbările din această „lume nouă", se arată în descrierea cărţii.
„Dacă eşti pasionat de educaţie, trebuie să citeşti această carte", a scris Gates pe X: „Sal oferă o viziune convingătoare pentru a valorifica AI pentru a extinde oportunităţile pentru toţi".
Khan este familiarizat cu punctul de întâlnire dintre IA şi educaţie. Compania sa îşi construieşte propriul chatbot educaţional, Khanmigo. Acesta îşi propune să ajute elevii într-o varietate de materii, inclusiv matematică, informatică şi scriere.
El a vorbit despre acest subiect într-o conferinţă TED de anul trecut. „Cred că ne aflăm în pragul utilizării inteligenţei artificiale pentru, probabil, cea mai mare transformare pozitivă pe care a cunoscut-o vreodată educaţia", a spus el.
„Modul în care vom face acest lucru este să oferim fiecărui elev de pe planetă un tutore personal inteligent artificial, dar uimitor".
Gates a fost, de asemenea, optimist în ceea ce priveşte rolul AI în educaţie. El a publicat anul trecut o scrisoare plină de previziuni în materie de inteligenţă artificială, dintre care una a fost că în următorii cinci până la zece ani, AI ar putea începe să livreze conţinut educaţional adaptat la stilul de învăţare al unui elev.
„Aceasta va îmbunătăţi - dar nu va înlocui niciodată - munca pe care elevii şi profesorii o fac împreună în clasă", a scris el.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro