BlackRock continuă să crească: Cel mai mare manager de active din lume gestionează acum fonduri în valoare de peste 10 trilioane de dolari

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 15 iulie 2024 62 afişări

BlackRock continuă să crească: Cel mai mare manager de active din lume gestionează acum fonduri în valoare de peste 10 trilioane de dolari

BlackRock a ajuns să gestionze un nivel record de 10,6 trilioane de dolari în active datorită revenirii pieţelor financiare, rătând totuşi ţintele previzionate, scrie FT.

Cel mai mare administrator de active din lume a raportat un venit brut de 4,81 de miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea din acest an, în creştere cu 8%  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru această perioadă profiturile companiei au fost 82 de miliarde de dolari.

„BlackRock beneficiază de unele dintre cele mai bune oportunităţi ale ultimilor ani. Creşterea organică a fost susţinută de pieţele de capital privat, de activele fixe, dar şi creşterea investiţiilor în ETF-uri, care au avut o performanţă spectaculoasă”, a explicat Larry Fink, CEO-ul BlackRock.

La aflarea rezultatelor financiare, acţiunile BlackRock se tranzacţionau în creştere cu 0.9% pe bursa de la New York, la o capitalizare de 123 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.