BlueSpace, companie din domeniul apărării cu fabrica în Bragadiru, Ilfov, discută cu Ministerul Economiei despre parteneriate publice-private în securitatea cibernetică şi războiul electronic

Autor: Răzvan Botea Postat la 01 iulie 2024 18 afişări

BlueSpace, companie din domeniul apărării cu fabrica în Bragadiru,  Ilfov, discută cu Ministerul Economiei despre parteneriate publice-private în securitatea cibernetică şi războiul electronic

BlueSpace, companie din domeniul apărării cu fabrica în Bragadiru, discută cu Ministerul Economiei despre parteneriate publice-private în securitatea cibernetică şi războiul electronic, conform unui comunicat al companiei. BlueSpace Technology, singura companie românească acreditată la nivel NATO în calitate de producător TEMPEST, a primit vizita Ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, în care compania a prezentat fabrica din Bragadiru şi a discutat cu reprezentanţii ministerului despre potenţiale parteneriate.

„Ne-a bucurat iniţiativa şi interesul domnului ministru de a ne vizita fabrica şi de a ne cunoaşte îndeaproape echipa şi produsele. I-am prezentat viziunea noastră de a produce pe plan local tehnologie românească, parteneriatele pe care le avem în derulare la nivel internaţional şi strategia pe care o aplicăm de achiziţionare de tehnologie din străinătate pentru a o folosi în producţia locală, ce ne ajută să economisim timp. Am avut ocazia de asemenea de a expune şi noile direcţii de dezvoltare ale companiei în domeniul de apărare.”, a declarat Constantin Pintilie, CEO BlueSpace Technology.

Vizita a inclus un tur al facilităţilor de producţie şi cercetare ale companiei, inclusiv al cele două laboratoare de evaluare TEMPEST (protecţie pentru sistemele IT – n red).

”Am colaborat şi colaborăm bine cu instituţiile statului pentru a transforma ideile inovative în soluţii şi produse româneşti care să deservească punctual industria de apărare. Ne dorim să ne aducem contribuţia astfel la creşterea capacităţii de producţie locală şi să arătăm că se poate şi în România. Avem însă nevoie de sprijinul Guvernului care trebuie să ne susţină  prin politici publice şi reglementări legislative în direcţia îmbunătăţirii modului de derulare a procedurilor de achiziţie de produse, tehnică militară şi servicii. Îi mulţumim domnului ministru pentru vizită.”, a declarat Constantin Pintilie, CEO BlueSpace Technology.

Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la aproape 10 milioane de euro în 2022, iar numărul de angajaţi se ridică astăzi la 127 de persoane. BlueSpace dezvoltă produse, echipamente şi tehnologie pe linii de business precum securitatea informaţiei, război electronic, apărare sau securitate cibernetică. Printre clienţii companiei se numără Ministerul Apărării şi NATO

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.