Bogdan Badea, CIO, Hidroelectrica: Este o perioadă extrem de prolifică pentru investiţiile companiei. Veţi vedea în continuare alte contracte semnificative

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 12 iulie 2024 22 afişări

Bogdan Badea, CIO, Hidroelectrica: Este o perioadă extrem de prolifică pentru investiţiile companiei. Veţi vedea în continuare alte contracte semnificative

La un an de la cea mai mare listare din istoria Bursei de Valori Bucureşti, cea de 2 miliarde de euro a Hidroelectrica (H2O), Bogdan Badea, director de investiţii al producătorului de energie verde, spune că societatea va anunţa în perioada următoare noi proiecte de investiţii.

„Este o perioadă extrem de importantă pentru investiţii, iar pentru Hidroelectrica, în calitate de companie verde, este extrem de prolifică. Veţi vedea în perioada următoare şi alte contracte semnificative”, a declarat Bogdan Badea.

Pe o lichiditate de 4,5 miliarde de lei s-au tranzacţionat acţiunile H2O în ultimele 12 luni, de departe cea mai ridicată de la BVB în acest interval, în care cotaţia s-a apreciat cu 17%, la o valoare de piaţă de circa 58 de miliarde de lei, conform datelor bvb.ro.

„Din punct de vedere al planurilor de investiţii pe care le are Hidroelectrica, mergem înainte cu planurile de retehnologizare. Aici, Hidroelectrica are un plan foarte bine pus la punct în ceea ce priveşte lista centralelor de bază pe care le avem în vedere pentru retehnologizare. Urmează în scurt timp să lansăm proceduri de achiziţii publice şi alte centrale de mare capacitate”, mai spune CIO-ul Hidro.

Alte declaraţii:

  • Avem deja în procedura de achiziţie publică centrala de la Râul Mare, Retezat – o centrală critică pentru sistemul energetic, contribuind atât la echilibrarea sistemului energetic, atunci când este cazul, cât şi la acoperirea unui consum de vârf. În paralel, Hidroelectrica investeşte şi în alte tehnologii, pe lângă cele hidro. Sinergiile pe care le obţinem prin combinarea unor tehnologii regenerabile, cum sunt fotovoltaice, hidro şi energia vântului, aduc beneficii atât companiei, cât şi sistemului energetic naţional.
  • Ceea ce se întâmplă în această perioadă este absolut normal, nu este ceva nou să ştim că vara avem secetă. Hidroelectrica, dacă vă uitaţi în istoria ei, a avut tot timpul ani în care a fost extrem de multă secetă şi acum un an a fost un record din această perspectivă, deci cu un an mai devreme de listare.
  • Hidroelectrica şi-a demonstrat şi în aceste condiţii rezilienţa pentru că portofoliul nostru este împărţit în centrale care au în spate mari lacuri de acumulare şi am învăţat să acumulăm atunci când condiţiile meteo sunt favorabile şi să utilizăm acea apă când este nevoie de ea, pe timp de secetă.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.