Bogdan Ghineţ şi Simion Lungu, doi antreprenori din Iaşi, au pariat 50.000 de euro pe un business cu scrijele de mere
Bogdan Ghineţ din Iaşi a lucrat circa zece ani în domeniul implementării proiectelor cu fonduri europene şi naţionale, perioadă în care inevitabil i-a intrat antreprenoriatul în sânge.
Aşa a pornit practic businessul Fructe Deshidratate, care produce „Scrijele de mere ca la bunica“. Scrijelele sunt bucăţi de măr deshidratat.
„Având posibilitatea de a circula în toată ţara, am văzut şi foarte multe livezi/ferme etc, părăsite sau îngrijite foarte puţin, dar având producţie şi o calitate deosebită. Întrebând de curiozitate cum valorifică produsul final, am fost dezamăgit să văd că le exportau ca materie prima, materie ce apoi se întorcea sub diverse forme în România.
Din păcate, majoritatea oamenilor din agricultură sunt preocupaţi doar de producţia brută, fără a acordă atenţie deosebită valorificării produsului la adevărata valoare“, povesteşte antreprenorul. Aşa a deci să înceapă activitatea de deshidratare a fructelor deoarece a observat că această nişă nu era exploatată. A ales mărul ca prim fruct pentru deshidratare şi l-a comercializat sub denumirea de „Scrijele de mere ca la bunica“. Iniţial, procesarea se făcea în colaborare cu un producător din Olt, în timp ce merele, caserolele, etichetele veneau de la Iaşi.