BREAKING Romgaz a deschis book-ul pentru vânzarea primei tranşe de vânzare de obligaţiuni de 500 mil. euro pentru finanţarea proiectului de gaze din Marea Neagră

Autor: Liviu Popescu Postat la 30 septembrie 2024 7 afişări

BREAKING Romgaz a deschis book-ul pentru vânzarea primei tranşe de vânzare de obligaţiuni de 500 mil. euro pentru finanţarea proiectului de gaze din Marea Neagră

Compania de stat Romgaz (SNG), producător şi furnizor de gaze naturale la care Ministerul Energiei are 70%, a deschis astăzi book-ul pentru tranşa inaugurală de obligaţiuni, de 500 mil. euro, prin care va susţine planurile de investiţii din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră. Tranşa inaugurală face parte dintr-un program de obligaţiuni de 1,5 mld. euro.

Astfel, potrivit datelor Bloomberg, marii investitori pot introduce ordine pentru achiziţia de obligaţiuni pe 5 ani emise de Romgaz, cu rating BBB- de la Fitch, dobânda în prezent fiind formată din midswap plus 310 puncte de bază.

Cu cât interesul investitorilor va fi mare, cu atât dobânda va fi mai avantajoasă pentru companie. În câteva ore vor apărea şi informaţiile cu privire la interesul investitorilor şi este de aşteptat ca vânzarea de obligaţiuni să se închidă astăzi. Bookrunners sunt BT CT, Citi, Erste, JP Morgan, Raiffeisen Bank International şi UniCredit.

Mai multe informaţii aici despre finanţarea Romgaz 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.