Burberry îşi înlocuieşte directorul general după rezultatele „dezamăgitoare”

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 iulie 2024 16 afişări

Burberry îşi înlocuieşte directorul general după rezultatele „dezamăgitoare”

Burberry a anunţat luni plecarea imediată a directorului general Jonathan Akeroyd, în contextul în care a înregistrat rezultate „dezamăgitoare". Sectorul de lux e presat de cererea slabă din China.

Akeroyd, în vârstă de 57 de ani, pleacă după mai puţin de doi ani şi jumătate la conducere. Britanicul este înlocuit de Joshua Schulman, fost director general la mărcile americane de modă Michael Kors şi Coach.

Preşedintele Burberry, Gerry Murphy, l-a descris pe cetăţeanul american Schulman, în vârstă de 52 de ani, drept „un lider dovedit, cu un palmares remarcabil în construirea de branduri globale de lux şi în impulsionarea creşterii profitabile", potrivit AFP.

Schulman, care se alătură oficial grupului miercuri, a declarat că aşteaptă „cu nerăbdare să lucreze alături de (directorul de creaţie) Daniel Lee şi de echipele talentate pentru a conduce creşterea globală, a încânta clienţii şi a scrie următorul capitol al poveştii Burberry".

Într-o declaraţie separată, Murphy a declarat că recenta „performanţă a grupului este dezamăgitoare".

Veniturile au scăzut cu 22%, ajungând la 458 de milioane de lire sterline (595 de milioane de dolari) în primul trimestru al Burberry, sau trei luni până la sfârşitul lunii iunie.

Brandul vechi de 168 de ani - faimos pentru trench-urile sale şi pentru design - a anunţat planuri de reducere a costurilor, care implică suspendarea plăţii dividendelor.

Murphy a avertizat că grupul riscă să înregistreze pierderi operaţionale în primul semestru.

Preţul acţiunilor Burberry a scăzut cu 14,5%, la 7,57 lire sterline, în urma anunţurilor, devenind de departe cel mai mare perdant din indicele FTSE 100 de top din Londra, care a rămas în general stabil în tranzacţiile de dimineaţă.

Preţul acţiunilor Burberry a scăzut cu 46% de la începutul anului.

Evidenţiind problemele din sectorul modei de lux, Kering, proprietarul Gucci, a emis în aprilie un avertisment privind profitul, citând o economie chineză slabă.

Luni, China a înregistrat o creştere sub aşteptări de 4,7 % în al doilea trimestru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burberry,
director,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.