Bursă. Acţionarii grupului Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) au aprobat distribuirea unui dividend de 1,05 lei pe acţiune pe 7 noiembrie, similar cu repartizarea din aprilie

Autor: Tibi Oprea Postat la 07 octombrie 2024 7 afişări

Bursă. Acţionarii grupului Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) au aprobat distribuirea unui dividend de 1,05 lei pe acţiune pe 7 noiembrie, similar cu repartizarea din aprilie

Acţionarii Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG), operatorul în sistem de franciză al lanţurilor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, cât şi al restaurantelor KFC în Republica Moldova şi Italia, au aprobat distribuirea unui dividend brut de 1,05 lei pe acţiune din profitul net nedistribuit aferent exerciţiului financiar 2023.

Valoarea brută a dividendelor se ridică la 40,7 mil. lei şi este similară cu repartizarea din luna aprilie a acestui an. Dividendele vor fi plătite începând cu 7 noiembrie 2024, iar data ex-dividend este 21 octombrie şi data de înregistrare este 22 octombrie.

Randamentul dividendelor la preţul curent de tranzacţionare al acţiunilor este de aproximativ 2,7%, arată calculele ZF. Cotaţia acţiunilor SF a urcat cu 53,7% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de peste 130 mil. lei, arată datele BVB.

Grupul a înregistrat în primul semestru din 2024 un profit net de 41 mil. lei, dublu faţă de nivelul din S1/2023, la vânzări de 740 mil. lei, în urcare cu 6%. S1/2024 a fost cel mai bun prim semestru din istoria Sphera în ceea ce priveşte vânzările, EBITDA şi profitul net.

Sphera Franchise Group este evaluată de investitori la 1,54 mld. lei, iar cei mai mari acţionari sunt Tatika Investments Limited (28,6%), Computerland Romania (20,5%) şi Wellkept Group (17,1%), arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actionari,
actiune,
aprobare,
pizza,
grup

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.