Bursă: Cine este Green Tech International, companie care derulează o ofertă de listare la Bursa de Valori
Green Tech International, care deţine mai multe filiale cu experienţă în furnizarea de căldură ecologică comunităţilor mici şi clienţilor de dimensiune mai mare şi mai complecşi, cum ar fi Reţelele de încălzire Centralizată, clienţii industriali mari şi noile dezvoltări imobiliare în căutarea unui impact ecologic mai curat, derulează în prezent o ofertă de listare la Bursa de Valori de până la 32 mil. lei pentru susţinerea planurilor de dezvoltare.
Swiss Capital şi BRK sunt brokerii ofertei care a început pe 19 decembrie şi este programată a se încheia pe 30 decembrie. Investitorii pot subscrie între 15 lei şi 15,5 lei iar investitorii de retail au un discount de 5% pentru primele trei zile.
Potrivit prospectului, activitatea principală a grupului se desfăşoară în prezent în perimetrul Călimăneşli-Căciulata - exploatarea apelor geotermale. Grupul furnizează apă geotermală diverşilor beneficiari locali şi, prin intermediul uneia dintre sonde, furnizează şi energie termică.
Emitentul deţine o participate totală de 85% din capitalul social al Geotherm Distribution; Emitentul şi Geotherm Distribution deţin o participate totală de 73,97% (Emitentul - 65,71% şi Geotherm Distribution - 8,26%) în Apoterm Nadlac S.
R.L., care este cealaltă filială; Emitentul deţine o participate totală de 100% din Horti Green Invest. Emitentul, Geotherm Distribution, Horti Green şt Apoterm vor fi denumite „Grupul", potrivit prospectului.
Câteva comentarii din prospect:
@ Emitentul intenţionează să obţină fonduri pentru dezvoltarea grupului.
@ Fondurile nete obţinute in cadrul Ofertei vor fi utilizate pentru dezvoltare şi consolidare în următoarele sectoare, enumerate în ordinea priorităţilor, care pot suferi modificări în funcţie de valoarea fondurilor obţinute:
@ (a) dezvoltarea Parcului Geotermal Agroindustrial în Călimăneşti, Vâlcea, pe baza utilizării a cca. 23,5 MW de energie geotermală pentru termoficarea oraşului Călimăneşti, depozite frigorifice şi instalaţii de procesare a fructelor şi legumelor („Parcul Geotermal”);
@ (b) în vederea implementării planului de afaceri, precum şi pentru a beneficia de potenţiale oportunităţi care ar crea sinergii cu activitatea Grupului, pentru: (i) achiziţionarea de acţiuni în societăţi care activează în domeniul agricol şi/sau alimentar, în domeniul energiei regenerabile sau în domenii industriale care utilizează intensiv încălzirea şi răcirea care pot fi generale prin utilizarea energiei regenerabile, societăţi din industrii care integrează vertical energia regenerabilă (inclusiv pompe de căldură, captarea dioxidului de carbon etc.), precum şi răscumpărarea acţiunilor proprii; (ii) achiziţionarea de active în domeniul agricol, alimentar şi/sau al energiei regenerabile, sau active (terenuri, clădiri ele.) pe care pot fi dezvoltate proiecte în domeniile menţionate mai sus; (iii) investiţii, inclusiv împrumuturi către societăţile din cadrul Grupului, necesare pentru dezvoltarea domeniilor agricol, alimentar sau al energiei regenerabile.
@ În ceea ce priveşte controlul indirect, menţionăm că beneficiarii reali ai Emitentului sunt: (i) dl Lars Alexander Haussmann, cetăţean elveţian, născut la data de 22 04 1969 în Herrliberg ZH, fiind acţionar în mod indirect în cadrul societăţii Alpeurope Investments GmbH care deţine un procent de 51,19% din capitalul social al Emitentului, şi (ii) dna. Simu Raluca, cetăţean român, născută la data de 20.03 1977 în România, fiind asociat unic în cadrul societăţii Henri Maillardet AG care deţine un procent de 36,08% din capitalul social al Emitentului
@ Se estimează că veniturile totale ale grupului vor creşte de la 7,7 milioane lei în 2024 la 734,6 milioane lei în 2033, cu o rată de creştere anuală compusă (CAGR”) de 65,8%. Această evoluţie este influenţată în principal de creşterea generată de proiectele care vor fi implementate de Green Tech International şi Horii Green Invest, care vor fi la capacitate maximă începând cu 2027. Veniturile acestor două companii vor reprezenta în medie 54% şi 39% din veniturile totale ale grupului pentru Green Tech International şi. respectiv, Horti Green Invest.
@ Se estimează că totalui cheltuielilor de exploatare ale grupului vor creşte de la 3,5 milioane RON în 2025 la 270,5 milioane RON în 2033, cu o CAGR de 62,1%. în mod similar cu veniturile, această evoluţie este generată în principal de investiţiile avute în vedere pentru Green Tech International şi Horti Green Invest, care împreună reprezintă în medie aproximativ 94% din totalul cheltuielilor operaţionale începând cu 2026.
@ Cele mai mari investiţii au fost estimate pentru Green Tech International şi Horti Green Invest, care reprez 95% din investiţiile totale din întreaga perioadă. Acest lucru se datorează faptului că aceste societăţi depind investiţii, investiţiile totale pentru Grup între 2025 şi sunt estimate la 1.226,9 milioane RON. Dintre acestea, împreună aprox/mativ a noilor ioane RON sunt estimate pentru investiţiile GreenTech International în Parcul Agro-lndustriai şi proiectul Bucureşti, în timp ce 571,9 milioane RON sunt aşteptate pentru investiţiile în proiectul Horti Green.
@ Fiind în strânsă legătură cu cheltuielile de capital, se preconizează că finanţarea bancară cea mai mare va fi în legătură cu investiţiile în proiectele dezvoltate de Green Tech International şi Horti Green Invest. împrumuturile totale pentru aceste 2 societăţi se vor ridica la 480 milioane RON. De asemenea. Horti Green Invest înregistrează cele mai mari plăţi de dobânzi pe parcursul perioadei. în plus, subvenţiile pentru proiectele dezvoltate de Green Tech International şi Horti Green Invest sunt estimate a se ridica la 428 milioane RON.
@ Green l ech International va include două proiecte principale începând cu anul 2026. Primul proiect, situat în Bucureşti, prevede investiţia în perioada următoare pentru reabilitarea, echiparea şi repomirea sondelor asociate, după care apa geotermală va fi livrată consumatorilor din vecinătate. Al doilea proiect este reprezentat de un Parc Agroindustrial în Călimăneşti. dezvoltat împreună cu Geotherm Distribution şi Horti Green Invest, care presupune dezvoltarea a 5 zone tehnologice.
@ Prima zonă este reprezentată de centrala geotermală, destinată prelucrării şi distribuţiei apei geotermale extrase din sondele deţinute de Geotherm Distribution. Astfel, pe de o parte, apa geotermală 40 extrasă din cele patru sonde situate în zona Călimăneşti va fi distribuită consumatorilor individuali şi utilizată pentru termoficare în cadrul proiectului Valea Oltului. Pe de altă parte, energia termică rezultată va fi transferată ulterior către instalaţiile de consum din cadrul proiectului Parc Agroindustrial.
@ Prima instalaţie de consum este reprezentată de serele hidroponice dedicate cultivării roşiilor cherry. A doua instalaţie de consum cuprinde o zonă de depozitare frigorifică cu atmosferă controlată. în condiţii de oxigen ultraredus (ULO) şi o alta cu refrigerare normală pentru fructe şi legume. în plus, se preconizează obţinerea de concentrate de fructe şi legume prin intermediul unei instalaţii de prelucrare în cea de-a patra zonă tehnologică. O altă unitate de prelucrare a fructelor şi legumelor este planificată să fie dezvoltată în a cincea zonă, care va prelucra şi ambala fructe şi legume deshidratate.
@ Emitentul va oferi spre vânzare până la 2.300 000 de Acţiuni Oferite care includ si 300 000 acţiuni Supra-alocate, reprezentând până la 2,81% din numărul total al Acţiunilor emise de Emitent. Numărul final al Acţiunilor Oferite va fi decis de Emitent, la recomandarea Intermediarului. Oferta este împărţită în două tranşe („Tranşele Ofertei”), după cum urmează i 1) o Tranşă a Ofertei constând într-un număr iniţial de 1 000.000 de Acţiuni Oferite (reprezentând 50% din numărul iniţial al Acţiunilor Oferite) adresată Investitorilor de Retail prin intermediul unei oferte publice în România (,Tranşa Investitorilor de Retail”); şi (2) o Tranşă a Ofertei constând într-un număr iniţial de 1.000.000 de Acţiuni Oferite (reprezentând 50% din numărul iniţial a! Acţiunilor Oferite) adresată Investitorilor Instituţionali („Tranşa Investitorilor Instituţionali'),
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro