Bursă. Compania de epurare şi tratare a apei Adiss a încheiat un contract de 23 mil. lei, de două ori mai mult decât valoarea de piaţă a grupului. Acţiunile cresc cu 11%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 16 septembrie 2024 30 afişări

Bursă. Compania de epurare şi tratare a apei Adiss a încheiat un contract de 23 mil. lei, de două ori mai mult decât valoarea de piaţă a grupului. Acţiunile cresc cu 11%

Adiss (simbol bursier ADISS), o companie românească specializată în epurarea şi tratarea apei, a anunţat luni încheierea unui contract semnificativ în valoare de 22,9 milioane de lei pentru extinderea şi reabilitarea staţiilor de epurare şi tratare, incluzând lucrări de infrastructură critică pentru sursele de apă şi reţelele de aducţiune.

„În cadrul acestui proiect, Adiss are responsabilitatea furnizării echipamentelor, montajului şi punerii în funcţiune. Contractul a fost semnat în data de 12.09.2024. Termenul de execuţie este de 18 luni, iar perioada de notificare a defectelor este de 36 de luni”, conform unui raport publicat astăzi la BVB.

Valoarea contractului este de aproape două ori mai mare decât evaluarea bursieră a societăţii, respectiv 11,7 milioane de lei înaintea şedinţei de tranzacţionare de astăzi de la BVB. La ora publicării ştirii, acţiunile ADISS se apreciau cu 10,9%, pe o lichiditate de 57.000 de lei, ducând dinamica de anul acesta la 7%.

„ADISS S.A., lider în domeniul soluţiilor tehnice integrate, continuă eforturile în dezvoltarea de soluţii tehnice avansate şi întărirea parteneriatelor strategice, concentrându-se pe livrarea şi montarea staţiilor de epurare, precum şi pe revizii şi mentenanţă, pentru a aduce beneficii semnificative comunităţilor şi mediului în care operează”, reiese din raport.

Compania a mai anunţat recent contracte de 2,5 milioane de lei, 1 milion de lei, respectiv 660.000 de lei. În S1/2024, Adiss a înregistrat o cifră de afaceri de 4,8 milioane de lei, în scădere cu 47,2% an/an, şi o pierdere de 800.000 de lei, de la un rezultat negativ de 600.000 de lei în S1/2023.

Acţiunile ADISS au pierdut 1,3% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 1,5 milioane de lei pe piaţa AeRO.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.