Bursă: Indicele Dow Jones al Bursei de Valori din New York a crescut cu 2% şi a încheiat cea mai bună şedinţă din iunie 2023 încoace. Maxim istoric pentru Wall Street

Autor: Liviu Popescu Postat la 17 iulie 2024 55 afişări

Bursă: Indicele Dow Jones al Bursei de Valori din New York a crescut cu 2% şi a încheiat cea mai bună şedinţă din iunie 2023 încoace. Maxim istoric pentru Wall Street

Acţiunile americane au încheiat marţi pe plus, Dow Jones Industrial Average înregistrând cea mai bună zi din ultimul an, scrie publicaţia MarketWatch. Astfel, indicele a crescut cu 742 de puncte, sau 1,9%, la 40.955 de puncte, o valoare record.

Indicele blue-chip a înregistrat cea mai mare creştere procentuală într-o singură zi din iunie 2023, marcând în acelaşi timp cea mai mare creştere zilnică în puncte din noiembrie 2022, potrivit datelor Dow Jones Market. Indicele a crescut timp de cinci zile consecutive de tranzacţionare, înregistrând cel mai mare câştig procentual pe cinci zile din noiembrie.

Pe de altă parte S&P 500 a avansat cu 35,98 puncte, sau 0,6%, pentru a încheia la 5.667,20. Nasdaq Composite a obţinut un câştig modest de 0,2%, încheind la 18.509,34.

Raliul acţiunilor megacap din sectorul tehnologic a prins şi mai mult avânt după ce datele privind vânzările cu amănuntul din iunie, peste aşteptări, au adăugat dovezi că economia americană încă rezistă.

Tranzacţiile dinspre growth spre value au contribuit la creşterea indicelui Russell 2000 la cel mai ridicat nivel de închidere din ianuarie 2022. Indicele cu capitalizare mică a urcat cu 3,5% marţi şi a crescut cu 11,5% în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare. A fost cea mai mare creştere procentuală de cinci zile pentru Russell 2000 din aprilie 2020, conform Dow Jones Market Data.

 ​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
crestere,
dow jones,
indice

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.