Bursă: Ministerul Energiei vrea ca Nuclearelectrica să continue proiectul bazat pe tehnologia reactoarelor modulare mici şi să majoreze la 243 mil. dolari plafonul creditului acordat filialele RoPower Nuclear doar dacă finanţarea nu poate fi asigurată din alte surse

Autor: Liviu Popescu Postat la 03 iulie 2024 35 afişări

Bursă: Ministerul Energiei vrea ca Nuclearelectrica să continue proiectul bazat pe tehnologia reactoarelor modulare mici şi să majoreze la 243 mil. dolari plafonul creditului acordat filialele RoPower Nuclear doar dacă finanţarea nu poate fi asigurată din alte surse

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, a anunţat primirea unei solicitări din partea Ministerului Energiei pentru completarea ordinii de zi a Adunării Generale a Acţionarilor din 18 iulie, potrivit unui raport publicat la Bursa de Valori. 

Printre aceste puncte se numără continuarea proiectului bazat pe tehnologia Reactoarelor Modulare Mici, după ce în AGA din aprilie statul român s-a abţinut de la vot, şi majorarea plafonului la 243 mil. dolari  de la Nuclearelectrica (creditor) către filiala RoPower Nucleare (împrumutat) cu menţiunea că accesarea se va face de “numai în măsură în care nu se va putea asigura finanţarea Proiectului SMR de la Doiceşti din alte surse (capital social, generat prin modificarea structurii actionariatului RoPower Nuclear, sau împrumuturi/credite bancare sau alte surse de finanţare) şi, oricum, numai până la identificarea unor astfel de alte surse de finanţare”, se arată în raportul publicat la BVB.

Un alt punct pe ordinea de zi vizează ,andatarea Consiliului de Administraţie al RoPower Nuclear să poată decide, în limita valorii totale aprobate pentru etapele FEED Faza 2 Offshore şi FEED Faza 2 Onshore, modificarea structurii bugetului contractelor aferente acestora, precum şi alte modificări minore, în structura şi conţinutul acestor contracte, rezultate ca necesare în urma negocierilor dintre RoPower Nuclear şi partenerii contractuali, cu încadrarea în bugetul total alocat şi aprobat pentru Proiect şi corelat cu disponibilitatea resurselor de finanţare.

Nuclearelectrica are o capitalizare bursieră de 13,7 mld. lei. De la începutul lui 2024 acţiunile s-au depreciat cu 7,5%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
nuclear,
nuclearelectrica

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.