Bursă. OMV Petrom intră pe piaţa gazelor naturale din Bulgaria, unde compania mai este prezentă cu o reţea de staţii de distribuţie a carburanţilor şi deţine licenţa de explorare pentru perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră

Autor: Cristina Bellu Postat la 08 octombrie 2024 18 afişări

Bursă. OMV Petrom intră pe piaţa gazelor naturale din Bulgaria, unde compania mai este prezentă cu o reţea de staţii de distribuţie a carburanţilor şi deţine licenţa de explorare pentru perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră

OMV Petrom (simbol bursier SNP), al doilea cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, şi cel mai mare producator integrat de energie din sud-estul Europei, şi-a extins activitatea de furnizare gaze naturale pe piaţa din Bulgaria, începând cu luna octombrie, printr-o ofertă care vizează exclusiv consumatorii industriali.

Compania mai operează local o reţea de staţii de distribuţie a carburanţilor sub brandul OMV şi deţine licenţa de explorare pentru perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră.

“În ultimii doi ani ne-am consolidat prezenta pe piata din Romania si am inceput extinderea in regiune. Bulgaria este un pas natural, avand in vedere proximitatea si faptul ca suntem deja prezenti pe aceasta piata cu reteaua de statii OMV si cu operatiuni de explorare in Marea Neagra”, spune Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze si Energie.         

OMV Petrom este activ pe intreg lantul valoric al gazelor naturale, de la productie si procesare, pana la comercializare si furnizare. Compania este al doilea cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, cu o productie de 3,3 miliarde de metri cubi in 2023. Prin productia proprie si prin contractele de furnizare, compania a asigurat circa 40% din consumul de gaze naturale din Romania in 2023.

OMV Petrom detine o cota de 50% din proiectul Neptun Deep si este operatorul acestuia. Neptun Deep este cea mai mare resursa de gaze naturale din UE, cu o productie estimata de circa 100 miliarde de metri cubi.

Primele gaze din Neptun Deep sunt asteptate in 2027.

                                              

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.