Business cu bani americani: Cum a ajuns prima economie a lumii să fie pe locul 5 în topul investiţiilor străine în România VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 13 octombrie 2024 48 afişări

Business cu bani americani: Cum a ajuns prima economie a lumii să fie pe locul 5 în topul investiţiilor străine în România VIDEO

Soldul investiţiilor americane în România a fost, în 2022 (ultimele date), de 7,2 mld. euro (locul 5 în clasamentul investitorilor străini. Cel mai mare investitor străin rămâne în continuare Germania, cu 16 miliarde de euro, aproximativ 15% din totalul investiţiilor. Dinu Bumbăcea, vicepreşedinte în cadrul Camerei de Comerţ Româno-Americane, este de părere că motivul pentru care investitorii americani sunt mai reţiunţi în ceea ce priveşte investiţiile este suprareglementarea, care face dificilă rularea banilor.

„În cadrul unei conferinţe la Washington am descoperit companii americane prezente în România, ca IBM sau UiPath. Companiile au vorbit extrem de elogios despre operaţiunile lor în România, evocând şi temerile cu care au pornit la drum. Au vorbit despre stabilitate, calitatea factorului uman. În cadrul aceleiaşi panel, invitaţii americani au atras atenţia că România cât şi UE suferă de suprareglementare„ a declarat Dinu Bumbăcea, vicepreşdinte AmCham România la emisiunea ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business.

Dinu Bumbăcea mai atrage atenţia că europenii, spre deosebire de americani, sunt ceva mai obişnuiţi cu un mediu de afaceri foarte reglementat. În schimb, investitorii de peste ocean văd reglementările ca pe un obstacol în calea businessului.

„Lor li se pare că asta este o frână în atragerea de investiţii Spre deosebire de investitorul american, cel european nu este mirat de toate aceste reglementări”a mai spus vicepreşedintele AmCham.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.