Când alţii dau faliment, cea mai mare bancă americană vrea să investească şi mai mult
JPMorgan Chase este cuprinsă de o frenezie a cheltuielilor „fără egal“, urmând să aloce o sumă de peste 15 miliarde de dolari pentru noi iniţiative, un semn al felului în care cea mai mare bancă americană plănuieşte să devină şi mai mare, scrie Financial Times.
JPMorgan Chase este cuprinsă de o frenezie a cheltuielilor „fără egal“, urmând să aloce o sumă de peste 15 miliarde de dolari pentru noi iniţiative, un semn al felului în care cea mai mare bancă americană plănuieşte să devină şi mai mare, scrie Financial Times.
Banca a anunţat recent că intenţionează să cheltuiască 15,7 miliarde de dolari pe noi iniţiative în 2023, acestea fiind legate printre altele de angajări, marketing şi investiţii în tehnologie. Suma ar fi cu 2 miliarde de dolari mai mare decât cea cheltuită anul trecut.
„Capacitatea noastră de investiţii este fără egal“, a declarat Marianne Lake, copreşedinte al diviziei de consumer a băncii. Divizia sa este de aşteptat să cheltuiască 7,9 miliarde de dolari pe noi investiţii, în creştere cu 800 milioane dolari faţă de 2022.
„Rivalele noastre nu pot investi la niveluri similare“, a subliniat Lake, care este văzută ca numărându-se printre candidaţii la poziţia de CEO deţinută în prezent de Jamie Dimon.
Într-un semn al divergenţei dintre băncile americane mai mari şi cele mai mici care au intrat sub presiune în acest an, JPMorgan şi-a revizuit în sus estimările privind câştigurile pe acest an obţinute din operaţiunile de creditare în urma achiziţiei recente a First Republic.
Creşterea estimărilor evidenţiază cum bănci mari ca JPMorgan au câştigat de pe urma crizei recente în care au fost prinse unele bănci regionale, compania atrăgând noi depozite şi cumpărând ce a mai rămas din First Republic într-o licitaţie guvernamentală.
Băncile mari au beneficiat de asemenea de pe urma deciziilor băncii centrale americane de majorare a dobânzilor, decizii ce le-au permis să perceapă dobânzi mai mari pentru credite fără să treacă mai departe către deponenţi dobânzile semnificativ mai mari.
JPMorgan a raportat că depozitele sale, care totalizau 2.300 miliarde de dolari la sfârşitul lunii martie, au scăzut uşor în termeni anuali. Directorul financiar al băncii Jeremy Barnum a indicat că se aşteaptă ca depozitele la nivelul întregului sistem bancar american să continue să scadă, în condiţiile în care clienţii urmăresc randamente mai bune.
JPMorgan plăteşte 1,21% în medie deponenţilor, sub media de 1,75% a rivalelor, indică datele BankReg.
Jamie Dimon a indicat de asemenea că intenţionează să rămână în poziţia de director executiv al băncii, acesta conducând JPMorgan din 2005. Şeful Morgan Stanley James Gorman a anunţat recent că intenţionează să se retragă într-un an.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro