Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate aduce o amendă de 3.300 lei
Poliţia rutieră face o dată la un timp acţiuni de control de rutină. Pe lângă verificarea legalităţii actelor, ele pot verifica şi modul în care şoferii îşi transportă animalele cu autovehiculul.
Aşa cum prevede legislaţia în vigoare, şoferii nu au voie să transporte pe locurile din faţă animale.
Conform Codului Rutier, constituţie contravenţie “transportul animalelor pe locurile din faţă ale vehiculelor”, aşa cum este prevăzut la articolul 102 din Codul Rutier.
Această contravenţie este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni.
În România există cinci clase de amendă, primele patru li se aplică persoanelor fizice, în timp ce a cincea se aplică doar persoanelor juridice. Astfel, amenda maximă pentru persoane fizice (20 de puncte de penalizare) este de la 3.300 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice amenda maximă (100 de puncta de penalizare) este de 16.500 de lei.
Clasele de sancţiuni sunt:
- clasa I: 2/3 puncte-amendă;
- clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;
- clasa a III-a: 6 -8 puncte-amendă;
- clasa a IV-a: 9 - 20 de puncte-amendă;
- clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.
Nerespectarea acestor prevederi le aduce şoferilor o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni care prevede între nouă şi 20 de puncte de amendă. Această sancţiune va fi cuprinsă între 1.485 lei şi 3.300 de lei.
Valoarea de 165 de lei este valabilă de la începutului anului 2024, când salariul minim brut pe economie se situat la 3.300 de lei.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro