Care este condimentul folosit de milioane de oameni, inclusiv la noi în ţară, deşi este toxic şi te poate ucide
Unele restaurante din SUA şi nu numai folosesc în deserturile puse pe mesele clienţilor un ingredient posibil ilegal şi care poate ucide. Este vorba de boabele de Tonka - o plantă din America Centrală - folosite în prăjituri, îngheţată şi alte deserturi.
Aceasta are un gust şi un miros incredibile, însă te pot ucide dacă sunt consumată în cantităţi mari. De fapt, autorităţile din SUA au interzis tonka în 1954. Acest lucru nu a împiedicat însă marile lanţuri de restaurante să o folosească. Se crede că în prezent SUA reprezintă cel mai mare importator de tonka din lume.
De ce este tonka dăuntătoare? Pentru că seminţele sale conţin un nivel ridicat dintr-o chimicală numită cumarină, cea care dă aromă acestor boabe, dar totodată cea care poate afecta organismul.
Cantitatea dintr-o singură boabă are suficientă aromă pentru 80 de deserturi, ceea ce înseamnă că e puţin probabil să te afecteze, însă medicii nu exclud acest risc şi, în ciuda faptului că nimeni nu a murit în urma consumului de cumarină, riscurile rămân prezente.
Cumarina nu este folosită doar în industria alimentară, ci şi medicină sau în industria cosmetică, de pildă, în producţia parfumurilor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro