Care sunt bolile pe care există mari riscuri să le faci dacă mănânci cartofi prăjiţi şi alte alimente prăjite
Cercetare surprinzătoare din China: consumul frecvent de alimente prăjite, în special cartofi prăjiţi, favorizează anxietatea şi tulburările depresive.
Riscul ar creşte de la 7% la 12%, având consecinţe negative asupra sănătăţii mintale. Este surprinzător pentru că, de obicei, acest tip de mâncare este asociată cu „comfort food”: o porţie de cartofi prăjiţi îmbunătăţeşte starea de spirit, conform crezului comun.
Studiul aparţine unor cercetători de la Facultatea de Medicină a Universităţii Zhejiang, un institut prestigios din oraşul Hangzhou, şi a fost publicat în Pnas.
Conform acestuia, cei mai afectaţi sunt bărbaţii tineri.
Potrivit medicilor, starea de anxietate şi depresie vine din cauza expunerii cronice la acrilamidă, un compus potenţial cancerigen care apare în mod natural în produsele alimentare care au amidon, cum ar fi cartofii, pâinea, pizza, biscuiţii şi cafeaua, în timpul gătitului la temperaturi ridicate.
Cercetătorii spun că, pe lângă pericolul deja cunoscut, acrilamida ar induce, de asemenea, tulburări în creier şi neuroinflamare, menţionând că expunerea cronică ar da peste cap mai multe grăsimi din organismul nostru.
Cercetarea nu precizează, însă, clar ce înseamnă "consumul constant" de alimente prăjite.
Studiul a implicat peste 140.000 de persoane.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro