Care sunt cele 10 moduri prin care poţi economisi bani la cumpărăturile zilnice intr-o perioadă in care totul este mai scump
Trebuie să mănânci pentru a supravieţui, asta este o certitudine. Nu există nicio modalitate de ocoli acest lucru. Dar ce faci atunci când fiecare călătorie la cumpărături pare mai scumpă decât cea anterioară? Consumatorii trebuie să facă ceva, iar acel ceva nu poate fi „să mănânci mai puţin”. Asta înseamnă că pe măsură ce preţurile alimentelor continuă să crească, oamenii trebuie să utilizeze orice modalitate posibilă pentru a economisi bani la casa de marcat.
Ce poţi face pentru a te lupta împotriva preţurilor mai mari la alimente fără să-ţi goleşti coşul? Un articol publicat pe platforma internaţională wealthup.com vorbeşte despre câteva astfel de lucruri, la îndemâna oricui:
1: Fă-ţi o listă de cumpărături
Unii cumpărători decid că le lipsesc câteva lucruri, aşa că merg la magazin, umblă fără un scop printre rafturi şi văd ce produse îi atrag în acea zi. Alţi cumpărători îşi fac o listă cu ceea ce au nevoie, iau lista la magazin şi cumpără doar ceea ce este pe listă. Dacă te afli în cea din urmă categorie, este mult mai puţin probabil să cazi victimă achiziţiilor impulsive.Să scrii o listă (şi să te ţii de ea) îţi va proteja bugetul de cumpărături spontane. În plus, nu vei uita niciun articol şi nu vei irosi combustibil făcând mai multe călătorii la cumpărături!
2: Cumpără de la mai multe magazine
Diferite tipuri de produse pot fi mai ieftine la diferite magazine (şi la alte tipuri de magazine). De exemplu, produsele de igienă sunt adesea mai ieftine în magazine precum Target şi Walmart decât în magazinele alimentare. Foloseşte acest sfat cu prudenţă, totuşi, deoarece ceea ce economiseşti la preţurile produselor s-ar putea să pierzi în costuri de combustibil.
3: Compară în mod repetat preţurile
Dacă nu eşti loial unei mărci, poţi economisi mult cumpărând versiunea unui produs a unui concurent sau chiar versiuneamărcii proprii magazinului. Nu îţi spunem neapărat să înlocuieşti Coca-Cola cu Pepsi sau invers, dar probabil nu vei găsi diferenţe mari în afară de preţ între, să zicem, două mărci de sare sau două mărci de piper. Dacă achiziţionezi anumite produse frecvent, ar trebui să ţii evidenţa preţurilor acestor produse de-a lungul timpului. Dacă urmăreşti pieptul de pui, de exemplu, şi observi la un moment dat o reducere a preţului acestuia, poţi profita de ocazie pentru a economisi.
4: Foloseşte ce ai deja
Înainte de următoarea ta vizită la magazinul alimentar, explorează fiecare colţ al locurilor unde îţi ţii alimentele tale şi vezi dacă poţi pregăti vreuna dintre următoarele mese doar cu ingredientele pe care le ai deja (sau dacă ai nevoie doar de câteva lucruri pentru a completa mesele). Este extrem de comun să cumperi alimente având un plan în minte, iar apoi să laşi acele alimente să migreze către partea din spate a rafturilor din frigider. Fiind mai conştient în privinţa folosirii a ceea ce ai deja la îndemână te va ajuta să foloseşti alimentele înainte să expire şi să fie irosite şi te va feri să cumperi accidental produse pe care deja le ai.
5: Cumpără produse în vrac
Achiziţionarea alimentelor şi a altor articole în vrac este o strategie populară pentru economisirea banilor. Alimentele la vrac, articolele de toaletă şi alte bunuri sunt în mod tipic mai ieftine per articol. Da, va trebui să plăteşti mai mulţi bani în avans, dar banii tăi vor ajunge mai departe — şi nu va trebui să faci cumpărături atât de des, asta ajutându-te să economiseşti şi la combustibil.
6: Cumpără doar produse de sezon
Magazinul tău local de alimente ar putea să aibă mereu căpşuni, dar ai observat vreodată preţurile acestora pe tot parcursul anului? Acestea pot varia foarte mult. Asta pentru că fructele şi legumele proaspete sunt în mod tipic mai ieftine când sunt în sezon şi mai scumpe când sunt în afara sezonului. Deci, modul inteligent din punct de vedere financiar de a cumpăra produse este să le cumperi când sunt în sezon. Şi dacă ai o poftă de produse care nu sunt în sezon, ia în considerare achiziţionarea versiunii congelate a acestora. (Şi chiar mai bine, data viitoare când fructele sau legumele tale congelate preferate sunt la reducere, fă provizii astfel încât să fii pregătit pentru perioada în afara sezonului.) Atâta timp cât nu sunt adăugate zahăruri sau alte ingrediente, produsele congelate îşi menţin valoarea nutriţională. Ele pot fi chiar mai nutritive decât alimentele „proaspete" care au fost transportate de la distanţe mari şi lăsate pe rafturile magazinelor pentru mult timp.
7: Foloseşte cupoanele/cumpără la reduceri
În loc să-şi facă o listă de cumpărături şi să speră că ceea ce cumpără este la reducere, mulţi cumpărători pricepuţi la cumpărături efectuează de fapt planificarea meselor lor în jurul articolelor la preţ redus. Este o super ofertă la carne de vită? Fă provizii şi pregăteşte câteva mese proaspete din ea şi congelează restul pentru a fi folosit când carnea de vită nu este la reducere. Ai un cupon pentru zmeură? Ei bine, plăcinta cu mere poate aştepta câteva săptămâni.
8: Cunoaşte cele mai bune zile pentru a face cumpărături
Magazinele alimentare au de obicei un program constant de reduceri. Deci, dacă acorzi suficientă atenţie acestuia, ai putea observa că mult mai multe articole sunt reduse în anumite zile ale săptămânii, sau că anumite oferte speciale apar doar în anumite zile. Fii atent la aceste tendinţe specifice de reducere calendaristică. Economisirea mai multor bani ar putea fi la fel de simplă ca schimbarea alegerii tale săptămânale de cumpărături de la duminică la miercuri, să spunem.
9: Prepară mese pentru congelator
Pentru a începe, pregăteşte mai multe mese de acelaşi tip odată, astfel încât să foloseşti acelaşi set de ingrediente. În funcţie de câte mese pregăteşti, este posibil să poţi achiziţiona ingredientele în vrac. În plus, ştiind că ai mâncare care trebuie doar încălzită te poate ajuta să eviţi tentaţia de a cumpăra mâncare fast-food la sfârşitul unei zile lungi. Congelarea menţine alimentele în siguranţă aproape în mod indefinit. A fi în siguranţă nu înseamnă însă că şi calitatea rămâne aceeaşi, aşa că asigură-te că verifici cât de mult timp diferitele mese vor rămâne gustoase.
10: Redu cantitatea de carne achiziţionată
Carnea este de obicei cea mai scumpă parte a unei mese. Chiar şi eliminarea cărnii o dată pe săptămână — poate face o diferenţă semnificativă în factura ta de cumpărături. Foloseşte alte surse de proteine, cum ar fi fasolea, iaurtul grecesc, lintea, tofu, arahidele şi altele. Dacă reduci în principal consumul de carne roşie, această strategie de economisire a banilor ar putea, de asemenea, să îmbunătăţească sănătatea ta cardiovasculară. Şi niciodată nu ştii — s-ar putea să descoperi unele noi mese favorite.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro