Care sunt electrocasnice şi aparate care consumă cel mai mult curent, deşi nu pare. De asta îţi vine factura la lumină uriaşă!
Deşi nu suntem obişnuiţi să ne gândim cât consumă electrocasnicele pe care le avem în casă, creşterea tot mai mare a preţului la energie ar trebui să ne determine să o facem.
Mulţi dintre noi ne gândim că iluminatul din casă este cel care ne creşte facturile, dar acest lucru nu este adevărat, pentru că doar 10-15% din costul facturii este reprezentat de consumul cu iluminatul casei, potrivit restartenergy.ro.
Restul consumului este generat în general de aparatele electrocasnice, iar unele consumă mai mult decât celelalte.
Este posibil ca unele electrocasnice despre care ne gândim că nu consumă prea mult să fie printre cei mai mari consumatori din gospodărie.
Dar care sunt cei mai mari consumatori din casă?
Plasmele
Televizoarele tip plasmă, chiar dacă nu se mai găsesc în magazine aşa cum se găseau acum câţiva ani, au un consum destul de ridicat de energie electrică.
Astfel, un astfel de televizor ne creşte factura anuală la energie cu 658 kWh.
De aceea, dacă intenţionaţi să vă schimbaţi televizorul, îndreptaţi-vă către un model LED, care consumă mai puţin de jumătate din cât consumă o plasmă.
Dacă, totuşi, nu vreţi să renunţaţi la plasmă, puteţi lua o serie de măsuri pentru a reduce consumul.
În primul rând, atunci când nu vă uitaţi la televizor, închideţi-l sau, şi mai bine, deconectaţi-l de la priză. Pentru aceasta sunt utile prelungitoarele cu buton de oprire, care vă permit să întrerupeţi uşor alimentarea cu energie, fără să mai fiţi nevoit să introduceţi şi să tot scoateţi ştechere din priză.
Electrocasnice care consumă mult. Maşinile de spălat şi uscătoarele
Folosirea maşinii de spălat şi a uscătorului de două ori pe săptămâna ar costa aproximativ 150 de lei pe an, dar dacă spălaţi mai des sau setaţi des temperaturi ridicate, preţul poate fi şi cu 500% mai mare.
Pentru a reduce consumul trebuie să folosiţi temperatura de 30 de grade Celsius, pentru că detergenţii de calitate funcţionează foarte bine şi la această temperatură. Este bine de reţinut că 90% din energia consumato de maşina de spălat e folosită pentru încălzirea apei.
Cititi mai multe pe www.gandul.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro