Care sunt noile monede virtuale în care oamenii investesc milioane de dolari
Milionarii memecoin, investitori în monede digitale construite mai mult sub formă de glumă, s-au întors şi au luat WallStreetul prin surprindere. Nimeni nu ştie cum şi de ce, dar un lucru e cert, ei au început să investească serios în criptomonede mai puţin cunoscute şi importante, pentru a le ridica preţul semnificativ şi pentru a atrage şi alţi investitori într-un pariu cu risc ridicat, scrie Bloomberg.
Un investitor a adunat peste două miliarde de PepeCoin, altul este milionar în Dogwhifhat, iar alţii s-au orientat către vechiul Dodgecoin, una dintre primele memecoin-uri din lume. Acestea sunt monede mult mai volatile şi riscante decât arhicunoscutul Bitcoin, care resimt din plin prăbuşirile pieţei atunci când acestea se întâmplă. Memecoins au apărut între 2020-2021, atunci când piaţa era blocată, iar investitorii îşi pariau banii pe orice în speranţa de a face profit.
Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor în cel mai rapid ritm din ultimii zeci de ani, companiile reduc numărul de locuri de muncă şi cer ca angajaţii să se întoarcă la birou, iar cei care au accesat infamele „student loans” sunt forţaţi să plătească din nou dobânzile. Altfel spus, nu este momentul pentru pariuri ultrariscante, mai ales pe investiţii care au o istorie de prăbuşiure totală.
Cu toate acestea, acest lucru nu l-a oprit pe Adam Wren, un analist de risc din industria de apărare, să parieze 2.250 de dolari pentru două miliarde de PepeCoins în urmă cu o lună.
Teza sa de investiţie: Donald Trump a obţinut nominalizarea republicană la preşedinţie. Trump este asociat cu meme-ul Pepe, care prezintă o broască antropomorfă verde. Prin urmare, tokenul se va bucura probabil "de o mare doză de atenţie şi oamenii vor cumpăra”, potrivit lui Wren.
El a rezistat în timpul cursei incredibile a monedei din ultima lună. Miliardele sale de jetoane valorează acum aproape 20.000 de dolari - un profit de aproape 800%.
Memecoins precum Dogwifhat's WIF, Pepe şi Bonk au crescut vertiginos de la sfârşitul lunii februarie, împingând valoarea stocului lor total în circulaţie la câteva miliarde de dolari, potrivit datelor de la CoinGecko. Investitorii retail sunt atraşi de preţurile lor microscopice în raport cu Bitcoin, care a trecut luna aceasta de 70.000 de dolari pentru prima dată în istorie.
Aceste criptomonede reprezintă un punct de intrare uşor în cripto, dar şi foarte riscant. În timp ce Bitcoin a fost adoptat din ce în ce mai mult de finanţele tradiţionale - contracte futures şi acum fonduri tranzacţionate la bursă - token-urile mai mici îşi trag valoarea în mare parte de la vâlva care se creează în jurul lor, iar cei care fac profit, ies rapid din piaţă şi deobicei aceeastă ieşire duce la prăbuşirea monedei.
Investitorii din lumea cripto - chiar şi cei care au profitat de pe urma creşterii memecoin-urilor - au sentimente amestecate în legătură cu revenirea în cele mai speculative colţuri ale pieţei. Mai ales având în vedere că ultima dată când volumele de tranzacţionare a memecoin-urilor au fost atât de mari, piaţa criptog s-a prăbuşit rapid.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro