Cartofii de la McDonald's V-AR PUTEA SCĂPA DE CHELIE! Descoperirea a fost făcută de cercetătorii japonezi

Postat la 09 februarie 2018 276 afişări

Cartofii de la McDonald's V-AR PUTEA SCĂPA DE CHELIE! Descoperirea a fost făcută de cercetătorii japonezi

Un studiu realizat de cercetători din cadrul Universităţii Naţionale Yokohama arată că una dintre substanţele chimice folosite de McDonald's pentru prepararea cartofilor prăjiţi poate combate pierderea părului.

Mai exact, cercetătorii au folosit dimetilpolisiloxan (substanţa pe care cei de la McDonald's o adaugă uleiului în care sunt prăjiţi cartofii) în demersul lor de a produce germeni de foliculi ai firelor de păr (HFG) la şoareci.

Potrivit celor de la Newseek, HFG reprezintă Sfântul Graal în cercetarea fenomenului de pierdere a părului.

Studiul a fost publicat la sfârşitul lunii ianuarie în revista Biomaterials.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.