Casa Unirea trebuie să-şi recupereze banii - Ministrul Barbu despre prejudiciul de 40 milioane lei

Autor: Rafael Hekman Postat la 09 octombrie 2024 14 afişări

Casa Unirea trebuie să-şi recupereze banii - Ministrul Barbu despre prejudiciul de 40 milioane lei

În contextul percheziţiilor efectuate miercuri de DNA în dosarul „Casa Unirea”, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a oferit detalii după şedinţa de Guvern. „Am decis să trimit Corpul de Control în verificare, deoarece erau sume alocate de peste 50 de milioane de lei, neîncasate.”

Percheziţiile au avut loc în 11 judeţe şi au vizat atât persoane fizice, cât şi juridice, fiind estimate prejudicii de 40 milioane lei. „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, în perioada 2023-2024” a informat DNA.

Casa Unirea, înfiinţată în 2018 cu scopul de a valorifica producţia agricolă naţională, a fost subiectul unui control care a scos la iveală facturi neîncasate în valoare de aproximativ 53 milioane lei. Din totalul mărfurilor facturate pe parcursul anului 2023, Casa Unirea a reuşit să încaseze doar 26,6 milioane lei până la data de 10 ianuarie 2024.

Ministrul a subliniat că „îmi doresc ca banii publici să se cheltuie eficient” şi că speră ca organele de cercetare penală să îşi facă treaba. El a menţionat că detaliile sunt în curs de anchetă şi că Ministerul Agriculturii va colabora cu autorităţile competente pentru recuperarea sumelor datorate.

Activitatea Casei Unirea a fost reluată în octombrie 2022, după o întrerupere de trei ani, iar obiectivul iniţial era deschiderea unui lanţ de magazine cu produse româneşti. Cu toate acestea, până acum au fost deschise doar două magazine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa unirea,
barbu,
minister

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.