Cât costă, de fapt, un kg de roşii la un fermier român
Nici legumele nu mai sunt ce au fost, fie că e vorba despre gust, fie că e vorba despre preţ. Roşiile au atins un preţ record, iar în unele zone din România sunt mai scumpe decât mezelurile.
Legumele parcă au ajuns să depăşească preţul cărnii. Un kilogram de piept de porneşte de la un preţ mediu de 12,99 lei/kg şi ajunge la 27,99 lei/kg.
În schimb, pentru un kilogram de roşii românii ajung să plătească mult mai mult.
De exemplu, în supermarketuri, un kilogram de roşii din soiul San Marzano (roşii alungite) costă 39,99 lei/kg şi provin din Belgia, în timp ce în piaţă, roşiile au ajuns să se vândă chiar şi cu 65 de lei.
Direct de la fermier, mai ieftin cu zeci de lei
Ministrul Agriculturii critică ferm preţurile uriaşe ale producătorilor români, mai ales că statul ajută producţia de roşii prin Programul „Tomata”.
Cititi mai multe pe www.gandul.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro