Cât de importantă este vocea pentru cariera ta şi cum iţi poate creşte salariul in funcţie de cât de tare vorbeşti

Autor: Andra Stroe Postat la 14 iunie 2018 131 afişări

O strângere de mână fermă, păstrarea contactului vizual, memorarea numelui interlocutorilor fac parte din calităţile care susţin autoritatea unui lider.

Cât de importantă este vocea pentru cariera ta şi cum iţi poate creşte salariul in funcţie de cât de tare vorbeşti

Totuşi, mai este un factor care vă poate influenţa poziţia şi veniturile. Conform unei analize realizate de BBC pe un eşantion de aproximativ 800 de bărbaţi americani care deţin funcţii de CEO, vocea poate reprezenta un factor care poate afecta decisiv cariera unora. 

Astfel, persoanele cu o voce mai profundă sunt considerate mai competente, cu mai multă încredere în ele însele, inspirând totodată încredere şi celorlalţi. Liderii aflaţi în poziţii de CEO care au tendinţa să folosească o intensitate de 125 de hertzi când vorbesc, câştigă cu 187.000 de dolari mai mult decât cei care au o tonalitate mai înaltă. James Skinner, CEO-ul McDonalds, care are una dintre cele mai joase voci, are venituri anuale de circa 15 milioane de dolari şi îşi păstrează funcţia în cadrul lanţului de restaurant de 40 de ani.

Vocea este strâns legată şi de veniturile companiilor. În cazul celor conduse de CEO cu voci mai profunde, veniturile sunt cu până la 440 de milioane mai mari, faţă de cele conduse de lideri cu voci mai subţiri.

Şi în cazul politicienilor, votanţii preferă candidaţii cu voci mai grave, aşa că aceştia au un potenţial de câştig mult mai ridicat. Totuşi, această regulă nu se aplică în orice situaţie – Abraham Lincoln avea o voce înaltă dar, cu toate acestea, nimeni nu poate contesta puterea cuvintelor sale.

De ce e vocea atât de importantă? Unii oameni de ştiinţă consideră că există o conexiune legată de nivelul de testosteron, dar şi de evoluţie – şi în lumea animalelor, lupta pentru supravieţuire este câştigată, adesea, de animalele cu voci mai grave.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.