Ce este infidelitatea financiară şi cum poate fi evitată. Aceasta ar putea fi un indicator pentru cât de lungă va fi relaţia. Voi v-aţi pus aceste întrebări?

Autor: Ioana Matei Postat la 24 aprilie 2022 4667 afişări

Ce este infidelitatea financiară şi cum poate fi evitată. Aceasta ar putea fi un indicator pentru cât de lungă va fi relaţia. Voi v-aţi pus aceste întrebări?

Când vine vorba de bani, cuplurile se confruntă cu cel puţin o întrebare importantă: bugete comune, separate sau ambele?

Un studiu citat de CNBC şi de alte publicaţii americane arată că este mai probabil ca cei care îşi ţin banii împreună să aibă o relaţie de lungă durată. Cercetarea s-a concentrat pe conturile bancare şi pe averea lichidă ale participanţilor la studiu. 

 

„Am observat că despărţirea este mai puţin probabilă pentru acele cupluri care îşi unesc finanţele”, a spus Emily Garbinsky, profesor asociat de marketing şi management al comunicării la Universitatea Cornell, unul dintre autorii studiului. 

 

În susţinerea acestei idei vine şi un sondaj realizat de platforma CreditCards.com din care reiese că aproximativ 43% dintre cuplurile care sunt căsătorite, într-un parteneriat civil sau trăind împreună au active comune. Este cel mai probabil să aibă active comune cei din generaţia Baby Boomers (49%), urmaţi de Generaţia X (48%), versus milenialii, pentru care procentul este de doar 31%. 

 

Cercetătorii s-au uitat şi la discuţiile online dintre cei care gestionează banii pe platforme precum Quora şi Reddit. Cei care îşi combină averile se referă la „banii noştri”, în timp ce aceia care îşi ţin banii separat folosesc formularea „banii mei”. „Aceste simple formulări reiterează ideea de a fi sau nu într-o echipă”, a mai spus Garbinsky. Aceste descoperiri coincid cu alte cercetări derulate de Garbinsky, din care reiese că multe cupluri evită să discute despre bani. „Cuplurile recunosc că nu le place să discute despre finanţe cu partenerul lor. Anticipează conflictul. Cred că dacă vor discuta despre bani cu partenerul lor vor ajunge să se certe în legătură cu aceştia.”

 

Totuşi, din această cercetare reiese că este bine să comunici. Este mai probabil ca acele cupluri care discută deschis despre bani să fie pe aceeaşi lungime de undă şi să reuşească să îşi atingă obiectivele financiare. Cei care au astfel de discuţii reuşesc, de asemenea, să îşi administreze mai bine datoriile decât cei care le ţin separate de cuplu. „Per ansamblu, ceea ce vedem este că acele cupluri care ajung să vorbească despre banii lor ajung la un fel de consens, ceea ce îi face să simtă că sunt în aceeaşi echipă. Să simţi că eşti în aceeaşi echipă cu partenerul tău duce la următorul nivel satisfacţia în relaţie”, a adăugat Garbinsky.

 

Este foarte posibil, de asemenea, ca acele cupluri care sunt deschise să discute despre bani să evite ceea ce se numeşte „infidelitate financiară” sau ascunderea de tranzacţii sau informaţii faţă de partenerii lor. Bărbaţii se fac cel mai des vinovaţi de astfel de acţiuni, potrivit CNBC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
cuplu,
financiar,
infidelitate,
refuz,
relatie,
cupluri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.