Ce profitabilitate anuală poate aduce o lucrare de artă
Cristina Tarasevici şi Vlad Elias, doi antreprenori români pasionaţi de opere de artă, lansează Galeria de artă englehARdT collection, cu o investiţie operaţională de 10.000 de euro şi investiţii în opere de artă de 100.000 de euro. Galeria de artă englehARdT collection va funcţiona exclusiv online şi va organiza expoziţii în offline. Toate exponatele englehARdT collection vor fi semnate de artişti români.
„Investiţiile în operele care alcătuiesc galeria au fost făcute pe parcursul ultimilor 15 ani. În prezent, valoarea evaluată a tuturor exponatelor depăşeşte 100.000 de euro”, spun antreprenorii.
Modelul de business al noii galerii de artă dedicată promovării operelor româneşti se bazează pe trei piloni de dezvoltare: patrimoniul expoziţional, capsula de artă şi segmentul investiţional. O operă de artă poate aduce o profitabilitate de 10-15% anual. După 10 ani, o lucrare poate valora şi de 10-20 de ori mai mult.
Segmentul investiţional se adresează celor care apreciază arta nu doar din punct de vedere estetic, ci şi din punct de vedere al profitabilităţii în timp. O operă de artă individuală sau o colecţie în ansamblul ei aduce o profitabilitate mai mare decât, să spunem, dobânda primită pentru un depozit bancar care se situează în jurul valorii de 2% anual.
În medie, o lucrare sau o colecţie, cu opere bine alese, poate aduce o profitabilitate de 10-15% anual, fiind considerate investiţii cu risc scăzut, explică reprezentanţii businessului.
„Sistemul englehARdT metrics, pe care îl dezvoltăm în prezent este asociat segmentului investiţional prin care analizăm potenţialul unei lucrări şi prin acţiuni specifice contribuim la creşterea valorii lucrării respective în timp. Galeria acceptă deja plăţi în cripto monede, fiind printre primele companii româneşti care au implementat un astfel de sistem”, spun Cristina Tarasevici şi Vlad Elias, co-fondatorii Galeriei online de Artă englehARdT collection.
În total, galeria dispune de 31 de lucrări, iar din a doua jumătate a anului vor fi adăugate încă 20 de opere de artă, cu nume celebre precum Iosef Iser, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Theodor Pallady.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro