Ce spune Daniel Truică, CEO-ul Vola, despre tranzacţia prin care Resources Partners a cumpărat 80% din agenţia de turism: “Vrem să ne extindem atât în regiune, cât şi în vestul Europei”

Autor: Miruna Diaconu Postat la 02 septembrie 2024 32 afişări

Ce spune Daniel Truică, CEO-ul Vola, despre tranzacţia prin care Resources Partners a cumpărat 80% din agenţia de turism: “Vrem să ne extindem atât în regiune, cât şi în vestul Europei”

Un pachet de 80% al agenţiei de turism Vola.ro a fost achiziţionat de fondul polonez de investiţii Resource Partners, unul dintre cei mai importanţi manageri regionali de fonduri de private equity. Daniel Truică, cofondator şi CEO al Vola.ro, rămâne cu un pachet minoritar semnificativ şi îşi păstrează rolul de executiv în cadrul companiei.

În urma tranzacţiei fondurile de growth capital 3TS Capital Partners şi Catalyst România au ieşit din acţionariatul Vola.ro, împreună cu doi dintre co-fondatorii polonezi ai grupului.

În urma acesti tranzacţii, agenţia de turism îşi doreşte să devină un jucător regional şi să se extindă şi în vestul Europei.

„Nu excludem posibilitatea de a face anumite achiziţii în viitor. Un fond de genul acesta, cu resurse financiare, ne poate uşura munca. Ne uităm la piaţa regională. Urmează pentru noi, în orizontul investiţional al acestui fond de 3-5 ani, o expansiune în Europa, atât în Europa Centrală, cât şi spre vestul Europei. Dacă o să fie anumite achiziţii pe care le considerăm oportune, avem un partener financiar cu care să le putem executa”, spune pentru Ziarul Financiar Daniel Truică.

Resource Partners a mai investit recent în Flex to Go, o companie de car rental cu operaţiuni în Polonia şi Germania, 7Anna, un producător de biciclete polonez care deţine brandurile Rondo, NS Bikes şi Crème, şi Deeper, un business lituanian care proiectează şi vinde sonare şi bărci de nădit pentru pescari.

„Ei au multă experienţă, nu se concentrează neapărat pe o anumită industrie, au multă experienţă pe tot ceea înseamnă companii mari. Cred că avantajul pe care îl văd este că o să ne fie un partener foarte bun în ceea ce priveşte anumite decizii strategice. Ei investesc împreună cu management-ul existent, dar sunt implicaţi în companie, nu sunt genul de fond cu care să ne vedem o dată pe an. Asta mi s-a părut şi mie atractiv, că putem şi noi ca echipă de management să discutăm cu nişte oameni care au un portofoliu de companii de prin toată Europa”, mai spune Daniel Truică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vola,
tranzactie,
agentie de turism,
achizitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.