Ce spune Germania despre vaccinul rusesc, botezat „Sputnik V”
Germania este sceptică cu privire la vaccinul anunţat de Rusia. „Poate fi periculos să începi să vaccinezi, prea devreme, milioane, dacă nu miliarde de oameni”, a spus ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.
Doar aproximativ 10% din studiile clinice au avut succes, iar unii oameni de ştiinţă se tem că Moscova ar putea pune înainte de siguranţă, prestigiul naţional.
Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat, miercuri, că vaccinul rusesc împotriva COVID-19 nu a fost testat suficient, adăugând că obiectivul era să aibă un produs sigur şi nu de a fi primii care încep să vaccineze oamenii, scrie Reuters.
Marţi, Putin a anunţat că Rusia a devenit prima ţară care a aprobat primul vaccin anti-COVID, decizie ce a stârnit o serie de controverse la nivel mondial.„Poate fi periculos să începi să vaccinezi, prea devreme, milioane, dacă nu miliarde de oameni, pentru că ar putea determina populaţia să îşi schimbe părerea referitor la acceptarea vaccinului, dacă nu funcţionează.
Sunt foarte sceptic în privinţa a ceea ce se întâmplă în Rusia”, a spus ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.
„Aş fi mulţumit dacă am avea un vaccin bun, dar bazat pe tot ceea ce ştim, iar problema fundamentală este că ruşii nu ne spun prea multe. Acest vaccin nu a fost testat suficient”, adaugă el.
Spahn a mai spus că este crucial ca în timpul unei pandemii să se efectueze studii şi teste adecvate, iar rezultatele cercetărilor să fie publice, pentru ca astfel oamenii să aibă încredere în vaccin.
„Nu este vorba despre a fi primul, ci despre un vaccin eficient, testat şi, prin urmare, sigur”, a explicat Spahn când a fost întrebat despre vaccinul Rusiei, botezat „Sputnik V”.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro