Cea mai aşteptată carte din lumea business-ului din acest moment: Biografia lui Elon Musk. Walter Isaacson, care a scris şi despre Steve Jobs, scrie că Elon Musk e ”condus de demoni”

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 12 septembrie 2023 49 afişări

Cea mai aşteptată carte din lumea business-ului din acest moment: Biografia lui Elon Musk. Walter Isaacson, care a scris şi despre Steve Jobs, scrie că Elon Musk e ”condus de demoni”

O biografie extrem de aşteptată a lui Elon Musk îl descrie pe turbulentul magnat ca pe un om condus de demonii copilăriei, obsedat de a aduce viaţa umană pe Marte şi care cere ca personalul pe care-l conduce să fie deosebit de „dur" în desfăşurarea afacerilor, raportează The Star.

Elon Musk este portretizat de biograful vedetă Walter Isaacson, fost redactor-şef al revistei Time, cunoscut mai ales pentru portretul best-seller al fondatorului Apple, Steve Jobs, precum şi pentru analizele sale despre vieţile lui Albert Einstein şi Leonardo da Vinci.

Unele instituţii media din SUA au avut acces anticipat la cartea de peste 600 de pagini înainte de lansarea sa oficială la nivel mondial, marţi, şi mai multe extrase au fost publicate în ultimele zile.

Cu câteva ore înainte de lansarea lucrării pe Amazon, comenzile în avans au făcut din biografia lui Elon Musk cea mai bine vândută carte a site-ului în Statele Unite.

O mare parte din primii ani de viaţă ai miliardarului sunt deja bine cunoscuţi, atenţia fiind concentrată pe tatăl său abuziv şi manipulator, Errol, pe care Musk îl dispreţuieşte.

Cartea susţine că Musk este condus de o „trăire demonică", care, potrivit lui Isaacson, îl face foarte productiv, fenomen comun în rândul celor care ating performanţe excesive.

Un pasaj foarte mediatizat relatează cum Musk a dejucat personal un plan al armatei ucrainene de a desfăşura o operaţiune majoră în Crimeea, refuzând accesul la internet prin Starlink, ceea ce a atras un răspuns dur din partea Kievului.

Însă Isaacson a fost nevoit să revină asupra descrierii episodului după ce Musk a scris pe Twitter că accesul Starlink nu era încă funcţional în Crimeea la momentul deciziei sale.

Preluarea haotică şi impulsivă a lui Musk a platformei Twitter (redenumită acum X) primeşte, de asemenea, multă atenţie în cadrul lucrării, miliardarul fiind portretizat ca fiind captiv în lupta de a recunoaşte faptul că tehnologia şi puterea pură a voinţei nu vor crea miracole.

O altă temă recurentă în relatarea lui Isaacson este tendinţa răzbunătoare a lui Musk faţă de criticii săi.

După ce a achiziţionat Twitter la sfârşitul anului trecut, Musk şi cei mai apropiaţi colaboratării ai săi au răscolit e-mailurile şi reţelele de socializare şi au concediat imediat zeci de angajaţi care au criticat noul proprietar. În cele din urmă, două treimi din cei 7.500 de angajaţi aveau să fie concediaţi.

Într-un alt episod, Musk a sfidat avertismentele analiştilor şi, cu ajutorul unei echipe mici, a mutat serverele critice dintr-un centru de date din Sacramento pentru a reduce costurile, ceea ce a dus la o serie de întreruperi majore.

De asemenea, miliardarul a refuzat să îşi unească forţele cu Bill Gates în cadrul unor acţiuni de caritate, deoarece fondatorul Microsoft a pariat împotriva succesului Tesla la bursă.

Biografia tratează şi aspectele din viaţa personală a lui Musk, tatăl a 10 copii, inclusiv un copil necunoscut până acum cu Grimes.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.