Cea mai mare criptomonedă din lume încasează o lovitură: Bitcoin se prăbuşeşte cu 8% într-o schimbare care inversează toate câştigurile bifate de la începutul lunii iunie
Bitcoin a scăzut cu aproape 8% în timpul unor ore de tranzacţionare frenetică, joi după-amiază, în SUA, extinzând o zi de pierderi care au inversat majoritatea câştigurilor înregistrate de criptomonedă începând cu luna iunie, scrie Financial Times.
Preţul unui Bitcoin a coborât pentru scurt timp până la 25,409 dolari, potrivit datelor CoinMarketCap, înainte de a înregistra o revenire parţială.
În urma acestor fluctuaţii a preţului, activul digital a fost vândut cu 15% mai puţin faţă de maximul de 31,814 dolari înregistrat în iulie, reflectând recentele scăderi ale acţiunilor, obligaţiunilor şi altor active financiare.
Vânzarea a coincis cu un raport publicat în The Wall Street Journal, potrivit căruia compania SpaceX, deţinută de Elon Musk, şi-a diminuat valoarea participaţiilor în bitcoin cu 373 de milioane de dolari în ultimii doi ani şi a vândut criptomoneda.
Comercianţii de active digitale îl urmăresc îndeaproape pe Musk din 2021, când compania sa de automobile electrice Tesla a cochetat pentru scurt timp cu acceptarea plăţii în criptomonedă.
Bitcoin a sărit cu 15% într-o singură zi, când Musk a anunţat planurile în luna februarie a aceluiaşi an. De asemenea, Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari din banii proprii în această monedă digitală.
Dar criptomoneda a înregistrat o prăbuşire bruscă atunci când Musk a abandonat planurile trei luni mai târziu. De atunci, valoarea participaţiilor proprii ale constructorului auto a fluctuat. Anul trecut, Tesla a înregistrat pierderi din depreciere în valoare de 204 milioane de dolari legate de deţinerile sale de bitcoin.
Fluctuaţia recentă a preţului bitcoin vine după câteva luni toride pentru entuziaştii monedei digitale, în timp ce autorităţile de reglementare din SUA iau măsuri drastice împotriva unui sector despre care preşedintele Comisiei pentru valori mobiliare şi burse, Gary Gensler, a declarat că este „plin de fraude, escrocherii şi abuzuri”.
În iunie, SEC a intentat procese împotriva a două mari burse de criptomonede, Binance şi Coinbase, susţinând că acestea au încălcat legea prin vânzarea de token-uri digitale către populaţie fără a depune înregistrările şi actele necesare.
Aceste acţiuni de aplicare a legii au provocat o volatilitate a activelor digitale, chiar dacă societăţile au negat acuzaţiile şi au promis că se vor apăra în instanţă.
În acelaşi timp, o economie americană rezistentă a forţat comercianţii să reevalueze aşteptările conform cărora Rezerva Federală va începe în curând să reducă ratele dobânzilor.
Acţiunile şi obligaţiunile au scăzut de când Fed a majorat luna trecută rata dobânzii de referinţă la cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani, lăsând totodată uşa deschisă pentru noi majorări în acest an.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro