Cel mai bun job. Eşti plătit cu 18.500 de dolari şi tot ce trebuie să faci este să stai în pat şi să te uiţi la filme

Autor: Andra Stroe Postat la 29 martie 2019 1221 afişări

NASA oferă 18.500 de dolari sterline voluntarilor care acceptă să stea în pat timp de două luni pentru a înţelege cum călătoria în spaţiu îi va afecta pe astronauţi. Tot ce au de făcut este să se uite la televizor sau să urmeze cursuri online.

Cel mai bun job. Eşti plătit cu 18.500 de dolari şi tot ce trebuie să faci este să stai în pat şi să te uiţi la filme

Acest proiect are scopul de a analiza modul în care gravitaţia artificială afectează corpul uman. Toate activităţile pe care le vor desfăşura participanţii la studi, inclusiv mersul la toaletă, va trebui să fie făcut într-o poziţie orizontală.

Experţii în spaţiu de la agenţiile spaţiale NASA şi ESA îi vor studia non-stop, în încercarea de a înţelege modul în care astronauţii pot fi afectaţi de şederea prelungită în spaţiu, pierderea masei musculare fiind principala îngrijorare.

20 de voluntari vor fi supuşi celor 60 de zile de odihnă permanentă în Köln şi toţi participanţii vor vorbi în limba germană. Singura cerinţă este ca aceştia să aibă vârste cuprinse între 24 şi 55 de ani şi să fie sănătoşi. Ei vor fi aşezaţi într-o poziţie cu un grad uşor de înclinaţie, cu picioarele ridicate deasupra capului şi a corpului, pentru a reduce agregarea sângelui în extremităţile corpului. Acest lucru este de aşteptat să imite efectele de a fi în spaţiu şi poate duce la amorţeală şi pierderea masei musculare. Totuşi, participanţilor li se vor oferi materiale ample de divertisment şi lectură în perioada în care vor fi testaţi. De asemenea, aceştia au posibilitatea să înceapă şi câteva cursuri online.

Principalele probleme care apar în cazul misiunilor spaţiale sunt cele cauzate de greutate, radiaţii cosmice, izolare şi restricţii spaţiale. „Utilizarea gravitaţiei artificiale ar putea fi cea mai bună soluţie pentru protecţia sănătăţii celor care participă la misiunile spaţiale de lungă durată", a spus dr. Edwin Mulder, de la Institutul de Medicină Aerospaţială DLR.

Jumătate dintre participanţi vor fi supuşi unor tratamente asemănătoare cu cele ale unei camere de „gravitaţie artificială". Acestea vor fi rotite într-o centrifugă la 30 de rotaţii pe minut, sperând că vor forţa astfel sângele să se întoarcă în extremităţile corpului. Specialiştii intenţionează să compare şi cele două grupuri, cel care va fi supus centrifugării, dar şi celălalt, pentru a găsi soluţia optimă pentru viitoarele misiuni.

Înainte de testare voluntarii vor trece printr-o perioadă de pregătire de cinci zile, iar după încheierea testului aceştia trebuie să îşi rezerve alte două săptămâni pentru reacomodarea la condiţiile obişnuite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
astronauti,
nasa,
voluntari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.