Cel mai fierbinte loc de pe Pământ tocmai a înregistrat cea mai fierbinte lună din istorie
Parcul Naţional Death Valley, cel mai fierbinte loc de pe planetă, a înregistrat în luna iulie cea mai caldă lună înregistrată vreodată, atingând o temperatură medie sufocantă de 42,5°C în 24 de ore.
Temperatura înregistrată depăşeşte recordul anterior de 42,3°C, stabilit în 2018, a anunţat săptămâna trecută National Park Service (NPS), potrivit ILF Science.
Luna record a înregistrat, de asemenea, o temperatură medie maximă de 49,9°C, nouă zile cu temperaturi de 51,7°C sau mai mari şi doar şapte zile în care temperatura nu a atins cel puţin 48,8°C. Cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată pe 7 iulie, când staţia meteorologică de la Furnace Creek a înregistrat 54°C.
În acelaşi timp, temperatura minimă medie a lunii a fost de 35,1°C, ceea ce înseamnă că nu s-a putut scăpa de căldură, nici măcar peste noapte.
„Tocmai am trecut prin cea mai fierbinte lună din istorie în cel mai fierbinte loc de pe Pământ! Şase dintre cele mai fierbinţi 10 veri au avut loc în ultimii 10 ani, ceea ce ar trebui să servească drept semnal de alarmă”, a declarat superintendentul parcului, Mike Reynolds.
„Lunile record ca aceasta ar putea deveni o normă pe măsură ce continuăm să asistăm la creşterea temperaturilor globale. Vizitatorii parcului ar trebui să planifice din timp şi să vină pregătiţi să se confrunte cu temperaturi extreme în timpul lunilor de vară”.
Valea Morţii nu este străină de temperaturile toride. Locul numit Furnace Creek deţine titlul oficial pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată în lume, de 56,7°C, pe care a atins-o în 1913.
Cel mai recent anunţ vine la puţin peste o săptămână după ce s-a aflat că 22 iulie a fost cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată pe Pământ, temperatura globală a aerului la suprafaţă atingând 17,15°C (62,87°F).
Având în vedere că temperaturile extreme devin din ce în ce mai frecvente, NPS avertizează călătorii în Valea Morţii să ia măsuri de precauţie. Rangerii au răspuns la mai multe incidente legate de căldură care puneau viaţa în pericol în luna iulie şi, prin urmare, îi îndeamnă pe vizitatori să rămână la mai puţin de 10 minute de mers pe jos de un vehicul cu aer condiţionat, să bea multă apă, să mănânce gustări sărate şi să poarte o pălărie şi protecţie solară.
„Căldura ridicată ca aceasta poate reprezenta ameninţări reale la adresa sănătăţii dumneavoastră”, a declarat Reynolds.. „În timp ce acesta este un moment foarte interesant pentru a experimenta potenţialul record mondial de stabilire a temperaturilor în Death Valley, încurajăm vizitatorii să îşi aleagă activităţile cu atenţie, evitând perioadele prelungite de timp în afara unui vehicul sau a unei clădiri cu aer condiţionat atunci când temperaturile sunt atât de ridicate”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro