Cel mai mare naufragiu după Titanic. O parte a feribotului Estonia, scoasă din apă după 29 de ani
O rampă de încărcare de pe vasul MS Estonia, care s-a scufundat în 1994, a fost recuperată de pe fundul mării şi dusă în port pentru investigaţii. Anchetatorii încearcă astfel să afle ce a provocat naufragiul în urma căruia 852 de oameni au murit. Doar 137 de oameni au supravieţuit.
Feribotul s-a scufundat în timpul unei furtuni, iar o anchetă a constatat că încuietorile uşilor de la prova navei au cedat, permiţând apei să pătrundă în interior.Ulterior, un film documentar a dezvăluit existenţa unei găuri lungi în corpul navei, ceea ce a determinat lansarea unei noi anchete.
Scufundarea navei Estonia, care se îndrepta de la Tallinn la Stockholm, a fost cel mai mare dezastru pe timp de pace în care a fost implicat un vas european de pasageri de la naufragiul Titanicului din 1912.
Timp de şase zile, anchetatorii estonieni, suedezi şi finlandezi au lucrat în apropierea locului unde a avut loc naufragiul din Marea Baltică, folosind un vehicul subacvatic pentru a examina puntea pentru automobile şi corpul navei.
Luni, roboţii anchetatorilor au dragat ore întregi fundul mării în jurul rampei vehiculului de 12 tone, au declarat anchetatorii.
Apoi, marţi dimineaţă, rampa a fost ridicată la suprafaţă pe puntea navei de cercetare Viking Reach. Componenta va fi transportată într-un port din Estonia, potrivit BBC.
Estonienii urmăresc cu emoţie misiunea deoarece speră să afle în urmă cu 29 de ani. De altfel, la misiunea de recuperare au participat doi dintre supravieţuitorii dezastrului DIN 1994.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro