Cel mai socialist posibil preşedinte american este milionar în dolari: Kamala Harris are o avere de aproape 8 mil. dolari

Autor: Ştefan Stan Postat la 25 iulie 2024 64 afişări

Cel mai socialist posibil preşedinte american este milionar în dolari: Kamala Harris are o avere de aproape 8 mil. dolari

Vicepreşedinta şi soţul ei, Doug Emhoff, sunt investitori destul de conservatori, după cum arată înregistrările federale. Ei îşi păstrează o mare parte din bani în fonduri indexate obişnuite, cu o sumă destul de mare în numerar. În timp ce Harris îşi prezintă argumentele pentru a conduce ţara, alegătorii se pot uita şi la modul în care îşi gestionează finanţele.

Cuplul a câştigat aproximativ o jumătate de milion de dolari anul trecut şi are active în valoare de undeva între 3,6 milioane şi 7,36 milioane de dolari, plus proprietăţi imobiliare, conform unei analize efectuate de Wall Street Journal. O mare parte din averea lor se află în conturi de pensii, nu spre deosebire de americanul mediu, au declarat consilierii financiari. De asemenea, au o rată a ipotecii de 2,625%, un lucru pe care majoritatea cumpărătorilor actuali de case l-ar invidia.

„Este un pic plictisitoare din punct de vedere financiar”, a declarat Megan Gorman, un manager de avere din San Francisco. „Este clar că a avut mare grijă să evite orice lucru controversat sau prea riscant”.

Campania lui Harris a refuzat să comenteze strategia sa financiară.

Iată o defalcare a veniturilor şi a activelor lor, conform registrelor de proprietate, declaraţiilor fiscale ale cuplului şi formularelor pe care le-au depus la Biroul de etică guvernamentală din SUA, care solicită divulgarea valorilor activelor în intervale largi.

Harris şi Emhoff au câştigat împreună 450.299 de dolari în 2023, conform declaraţiei fiscale depuse în comun. Această sumă se compune din 218.784 de dolari pe care Harris a declarat că i-a câştigat ca vicepreşedinte şi din 174 994 de dolari câştigaţi de Emhoff ca profesor invitat la Georgetown University Law Center. Aproximativ 6.000 de dolari proveneau din drepturile de autor pe cărţile lui Harris. Cei doi au obţinut 50.603 de dolari din dobânzi impozabile la conturi bancare şi alte investiţii.

Veniturile cuplului sunt semnificativ mai mici decât erau înainte ca Harris să preia funcţia de vicepreşedinte. Emhoff, care a fost partener la firma de avocatură corporativă DLA Piper, a părăsit cabinetul în august 2020, înainte ca Harris să fie învestit în funcţie. El a obţinut venituri de peste 1,2 milioane de dolari din parteneriatul cu DLA Piper în 2020.

De asemenea, Harris a câştigat mai mult din cele două cărţi ale sale publicate în 2019. Ea a profitat de un total de 749.484 de dolari din 2020.

Cuplul are active de pensii şi solduri ale conturilor bancare în valoare de undeva între 3,6 milioane de dolari şi 7,36 milioane de dolari.

O parte semnificativă din averea netă a lui Harris şi Emhoff este deţinută în conturi de pensii, conform formularelor etice guvernamentale.

De asemenea, aceştia au între 850 000 şi 1,7 milioane de dolari în patru conturi bancare, inclusiv unul pe care îl deţin împreună, cu un sold cuprins între 50 001 şi 100 000 de dolari.

Împreună, cei doi au între 1,79 milioane şi 4,4 milioane de dolari în conturi de pensii. Această sumă nu include o valoare estimată a pensiilor pe care Harris le-a câştigat în timp ce lucra în administraţia locală şi de stat din California.

Emhoff are două conturi individuale de pensii cu un total combinat cuprins între 1,27 milioane şi 3,19 milioane de dolari.

Vicepreşedinta şi soţul ei deţin o casă de 3.500 de metri pătraţi în Los Angeles, conform înregistrărilor proprietăţilor. Înregistrările arată că ea a deţinut anterior şi alte proprietăţi în California şi în Washington, D.C., de asemenea.

Emhoff a cumpărat casa din zona Brentwood în 2012 pentru aproximativ 2,7 milioane de dolari. Câţiva ani mai târziu, casa a fost transferată în fondul familiei lui Harris şi Emhoff.

La fel ca mulţi proprietari de case americani, cuplul a beneficiat de aprecierea preţului locuinţei în ultimii ani. Conform estimărilor Zillow, casa cu patru dormitoare valorează în prezent aproximativ 5 milioane de dolari.

De asemenea, ei au profitat de ratele dobânzilor scăzute din punct de vedere istoric, care au atras mulţi proprietari de case să refinanţeze în timpul pandemiei.

Cuplul a obţinut o ipotecă cu rată ajustabilă (ARM) pe şapte ani, în valoare de 2 milioane de dolari şi 2,625%, de la Wells Fargo, în 2020. Anterior, ei au contractat un ARM pe şapte ani, 2,625% în 2016 pentru aceeaşi proprietate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
harris,
cuplu

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.