Cele trei lucruri la care să spuneţi nu pentru a avea succes. O săptămână are doar 168 de ore, la ce renunţăm?
Unul dintre secretele reuşitei constă tocmai în renunţarea urmăririi succeselor rapide. Concentraţi-vă pe ceea ce ştiţi să faceţi mai bine şi pe misiunea voastră de viaţă, spune autorul Creative Doing, o carte axată pe deblocarea creativităţii, într-un articol postat pe platforma Fast Company. Autorii articolului observă că, la începuturile carierelor noastre, suntem învăţaţi să spunem da pentru aproape orice. Apoi, pe măsură ce câştigăm mai multă experienţă, ne confruntăm cu problema de a alege anumite oportunităţi dintre cele care ne ies în cale. Avem, la urma urmei, doar 168 de ore pe săptămână pentru a ne îngriji de angajamentele noastre personale şi profesionale, aşa că este esenţial să facem alegeri.
Să spunem nu a devenit o abilitate şi pare că este una care deschide noi uşi, spun autorii articolului. De fiecare dată când spui nu, faci primul pas pentru a spune da pentru altceva. Iată trei lucruri pe care trebuie să le ştii astfel încât să perfecţionezi această abilitate:
- Spune nu, uneori, angajamentelor existente
Faimoasa zicală „Câştigătorii nu renunţă niciodată” nu funcţionează chiar în orice situaţie. La un moment dat, orice câştigător a trebuit să renunţe la ceva. Oricine a făcut ceva extrem de important în mod deliberat a trebuit să renunţe la altceva pentru a face loc acelui lucru mai important. „Modul în care vei deveni cel mai bun din lume ţine de renunţarea la lucrurile la care nu eşti cel mai bun”, crede autorul Seth Godin, autorul cărţii „The Dip”.
2. Spune nu celorlalte definiţii ale succesului
Să te dedici unui singur obiectiv important, în locul împărţirii atenţiei tale în prea multe direcţii este una dintre căile pentru a ajunge la succes. Poţi, de asemenea, să alegi să deserveşti un anumit grup de oameni şi să spui nu celorlalţi. Nu trebuie să fii cel mai bun pentru toată lumea. Trebuie să fii cel mai bun pentru cineva pe care îl cunoşti - sau ai decis că vrei să îl cunoşti - mai bine decât pentru majoritatea celorlalţi. Pentru a face asta, trebuie să defineşti ceea ce nu vei face şi pe cine nu vei alege să deserveşti. „Nu încerca să fii cel mai bun pentru toată lumea. Ţinteşte să fii cel mai bun pentru cineva şi defineşte pentru cine nu vei face acest lucru”, concluzionează autorii articolului.
3. Spune nu oportunităţilor rapide
Nu există o cale scurtă pentru oportunităţi extraordinare, chiar şi în zilele noastre. Pieţele emergente includ NFT-uri, web3 şi multe altele. În locul urmăririi acestor pieţe şi includerii unor riscuri financiare nenecesare, care v-ar putea strica şi acestea concentrarea, mai bine dedicaţi-vă energia lucrurilor la care sunteţi cel mai bun. Puteţi spune nu copierii altor oameni şi urmăririi trendurilor. „Concentraţi-vă pe meşteşugul vostru şi pe propria misiune a vieţii. Dacă nu ştiţi care este aceasta, concentraţi-vă să o găsiţi”, concluzionează Herbert Lui, autorul Creative Doing.
Credit foto: Gemma Evans on Unsplash
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro