Cercetătorul britanic care ia 100 de medicamente pe zi pentru a trăi 150 de ani
Un om de ştiinţă britanic, specializat în cercetarea în domeniul tehnicilor anti-îmbătrânire, susţine ca va trăi până la 150 de ani, iar pentru a atinge această vârstă înaintată ia 100 de medicamente zilnic şi verifică regulat proprietăţile biochimice ale sângelui său.
Dr Alex Zhavoronkov este director al Biogerontology Research Foundation şi autor al unei cărţi intitulate "The Ageless Generation: How Advances in Biomedicine Will Transform the Global Economy" ("Generaţia fără vârstă: Cum vor transforma evoluţiile din bio-medicină economia mondială), potrivit independent.co.uk.
Zhavoronkov crede că impactul psihologic al îmbătrânirii este principalul obstacol în faţa longevităţii şi consideră că depăşirea propriilor aşteptări referitoare la îmbătrânire este o parte importantă a muncii sale.
"Oamenii îşi formează propriile aşteptări referitor la îmbătrânire folosind, în primul rând, istoria familială şi durata medie de viaţă din ţara în care locuiesc şi nu sunt pregătiţi să îşi schimbe percepţiile foarte repede", a declarat Alex Zhavoronkov într-un interviu pe The Telegraph.
Cercetătorul subliniază că persoanele care ating acum vârste foarte înaintate au trăit în condiţii mult mai dure decât cele pe care le întâlnesc oamenii în prezent.
În luna ianuarie, Zhavoronkov a făcut un pariu, pe un milion de dolari, cu colegul său expert în longevitate, Dmitri Kaminskiy, referitor la care dintre ei va trăi mai mult.
Cercetarea în domeniul cercetării, care era considerată în trecut un domeniu marginal, este pe cale să devină un sector major din punct de vedere al biotehnologiilor.
În 2013, Google a înfiinţat Calico, o companie spcializată în cercetare şi dezvoltare cu scopul de a permite oamenilor să trăiesc mai mult şi mai sănătoşi, iar miliardari precum Larry Ellison, fost şef al Oracle, şi Peter Thiel, cofondator al PayPal, finanţează cercetarea în domeniul încetinirii îmbătrânirii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro