Chimcomplex Borzeşti scade indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie şi ale directorilor şi anuntă că nu va acorda dividende în 2024. Ştefan Vuza, Preşedinte Chimcomplex: Este esenţial să gestionăm eficient resursele şi să ne aliniem strategia cu realităţile economice
Producătorul şi furnizorul de substanţe chimice Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CRC), care detine două platforme industriale, la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea a anuntat la bursă aprobarea "Planului de Măsuri de Precauţie şi Dezvoltare Accelerată" pentru anul 2024, care include reducerea indemnizatiilor administratorilor şi directorilor, neacordarea de dividende şi accelerării productiei pe directia chimiei verzi.
Planul este un răspuns la evoluţiile nefavorabile şi imprevizibile ale mediului de afaceri generate de conflictele militare şi crizele multiple la nivel global, care au culminat cu dificultatea contractării materiilor prime esenţiale pentru Chimcomplex, dar şi cu menţinerea ridicată a preţurilor la gaze naturale, energie electrică, propilenă precum şi la prognozele economice care indică menţinerea trendului negativ şi în perioada următoare, se arată în raportul companiei.
"Aşa este corect să se întâmple în orice companie privată: când avem profit să împărţim, iar când acesta este în scădere să ne modelăm după noua realitate, chiar dacă mă afectează şi pe mine personal. Suntem conştienţi de responsabilitatea noastră faţă de angajaţi şi acţionari, şi ne adaptăm în mod proactiv la schimbările din mediul de afaceri. Este esenţial să gestionăm eficient resursele şi să ne aliniem strategia cu realităţile economice. Prognoza pentru 2024 în varianta realistă indică o uşoară îmbunătăţire, proiecţie care poate fi însă inversată de efectele crizei care încă nu a trecut, de aceea adoptăm o politică de precauţie" a declarat Ştefan Vuza, Preşedinte Chimcomplex.
Indemnizaţiile administratorilor acordate în 2023 au fost reduse cu 71% faţă de 2022 şi vor continua să se reducă şi în 2024 cu încă 10%. Salariile celorlalţi angajaţi nu vor fi afectate.
De asemenea, Consiliul de Administratie al companiei a decis reducerea numărului de administratori de la 7 membri la 5 membri, propunere care va fi supusă aprobării actionarilor în vederea modificării actului constitutiv.
Numărul de directori la nivel de grup se va reduce cu 11 posturi prin comasări, printre care se numără Director Financiar Adjunct, Director Tehnic Dezvoltare Adjunct, Director General Adjunct, Director Operaţiuni Vâlcea, Director Comercial Adjunct, Director Producţie Adjunct, 3 Directori de Divizie, 2 Directori de Departamente.
În 2023, Chimcomplex a înregistrat venituri de 1,36 miliarde de lei, în scădere cu 43% faţă de anul precedent, şi un profit net de 75 de milioane, de la 266 de milioane de lei în 2022.
Controlată în proporţie de 85% de CRC Alchemy, urmat de statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (9%), societatea este evaluată la 4,7 miliarde de lei, potrivit BVB. Acţiunile CRC se tranzacţionează în scădere cu 14,4% în ultimele 12 luni, pe o lichiditate de 31,5 milioane de lei.
În acelaşi timp, GreenComplex va accelera activităţile de producţie în domeniul chimiei verzi şi reciclării chimice, iar Chimcomplex lansează un studiu de fezabilitate pentru primul combinat de bio-chimie din România, cu activităţi de producţie la Iaşi şi de cercetare la Bucureşti şi Buzău.
Tot în şedinta din 10 aprilie, Consiliul de Administratie l-a numit pe Steve Hunt, cetăţean britanic, în funcţia de director general al companiei, cu mandat de patru ani, şi pe Adrian Teotoc în functia de director financiar, pe un mandat tot de patru ani, care va începe pe 1 iunie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro