China câştigă prima medalie de aur la Paris 2024 în proba de tir aer comprimat pe echipe mixte

Autor: Rafael Hekman Postat la 27 iulie 2024 17 afişări

China câştigă prima medalie de aur la Paris 2024 în proba de tir aer comprimat pe echipe mixte

China a câştigat sâmbătă prima medalie de aur a Jocurilor Olimpice de la Paris, în proba de tir cu puşca cu aer comprimat pe echipe mixte. Chinezii au învins în finală reprezentativa Republicii Coreea.

Poligonul olimpic de tir, situat la trei ore de mers cu maşina de Paris, în oraşul Chateauroux, a fost locul în care Huang Yuting şi Sheng Lihao au tras pentru medalia de aur în proba de puşcă cu aer comprimat de 10 metri pe echipe mixte, desfăşurată sâmbătă dimineaţa.

Huang şi Sheng au deschis cu un avans de patru puncte în faţa sud-coreenilor Keum Jihyeon şi Park Hajun în confruntarea pentru medalia de aur şi au rămas în frunte pentru a câştiga cu 16-12, după ce coreenii au avut şansa de a egala scorul la ultima tragere.

China a mai câştigat această probă şi în urmă cu trei ani, la Tokyo, când Yang Qian şi Yang Haoran au luat medalia de aur, atunci când tirul cu puşca cu aer comprimat pe echipe şi-a făcut debutul în programul olimpic.

Mai devreme sâmbătă, Alexandra Le şi Islam Satpayev din Kazahstan au devenit primii medaliaţi ai jocurilor când i-au învins pe Anna Janssen şi Maximilian Ulbrich din Germania cu 17-5 pentru medalia de bronz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
tir,
paris 2024

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.