China, o ameninţare tot mai mare la adresa securităţii NATO. Liderii Alianţei se pregătesc să critice relaţia Xi Jinping-Putin la Summit-ul de la Washington din 9-11 iulie

Postat la 07 iulie 2024 24 afişări

China, o ameninţare tot mai mare la adresa securităţii NATO. Liderii Alianţei se pregătesc să critice relaţia Xi Jinping-Putin la Summit-ul de la Washington din 9-11 iulie

Summit-ul NATO din 2024 va avea loc în perioada 9-11 iulie la Washington, D.C., Statele Unite.

Liderii NATO vor pleda pentru un rol mai activ al Alianţei în coordonarea ajutorului internaţional şi a pregătirii militare pentru Ucraina.

China, o ţară îndepărtată de teritoriul Alianţei, dar a cărei influenţă creşte, va fi de asemenea un subiect important pe agenda summit-ului.

Pe agenda liderilor NATO care se vor reuni la Summit-ul de la Washington, în perioada 9-11 iulie, se va regăsi Ucraina, Rusia şi cheltuielile militare europene – dar şi o ţară îndepărtată de teritoriul Alianţei, pe care NATO nici n-o menţiona până acum 5 ani: China, scrie Wall Street Journal.

Beijingul ocupă un loc din ce în ce mai important pentru cei 32 de membri ai Tratatului Atlanticului de Nord şi ale aliaţilor lor apropiaţi din regiunea Asia-Pacific.

China sprijină financiar Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Guvernele NATO au acuzat China de implicare în activităţi de spionaj, atacuri cibernetice şi campanii de dezinformare pe teritoriile lor. De asemenea, China şi-a folosit puterea economică pentru a pedepsi ţările europene care susţin Taiwanul.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
china,
alianta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.