China vs Europa: un producător chinez lansează un SUV în Italia şi vrea să se extindă în UE

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 iulie 2024 112 afişări

Producătorul chinez Chery Auto lansează un SUV de 28.000 de euro în Italia. Fabricantul asiatic plănuieşte extinderea în Europa. Anunţul apare în timpul unui conflict economic între Europa şi China pe tema maşinilor electrice.

Chery Auto din China începe vânzările în Italia cu o versiune pe benzină a modelului Omoda 5, la un preţ de la 27.900 de euro, potrivit Reuters. Ulterior, chinezii vor să-şi diversifice oferta prin introducerea pe piaţa europeană a unor maşini hibrid. În paralel, producătorul auto îşi evaluează opţiunile de extindere a capacităţii de producţie şi a vânzărilor în Europa.

Chinezii de la Chery au deja un centru comercial în Spania, acolo unde intenţionează să deschidă şi o unitate de producţie. Ei caută şi un al doilea loc, sperând ca prin producţia în Europa să reducă impactul suprataxării maşinilor chinezeşti.

După decizia de joi a Uniunii Europene prin care au fost confirmate tarifele la importurile de vehicule electrice făcute în China, maşinile electrice de la Chery vor fi supuse unei taxe suplimentare de 20,8%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suv,
italia,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.