Ciolacu: Acest Guvern va continua să investească în sport şi în infrastructura sportivă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 30 septembrie 2024 8 afişări

Guvernul trebuie să investească în infrastructura sportivă şi dezvoltarea echipelor de copii şi juniori, spune premierul Marcel Ciolacu, la ceremonia de semnare finanţării pentru realizarea Stadioanelor „Gheorghe Hagi” din Constanţa, „Nicolae Dobrin” din Piteşti şi a Patinoarului din Sf. Gheorghe.

Ciolacu: Acest Guvern va continua să investească în sport şi în infrastructura sportivă

„Semnarea contractelor pentru construirea noilor stadioane din Piteşti şi Constanţa, dar şi a unui patinoar modern la Sfântul Gheorghe reprezintă investiţii majore nu doar pentru comunităţile locale, ci şi pentru întreaga ţară. Investiţia totală de peste 235 de milioane de euro subliniază angajamentul ferm al Guvernului pe care îl conduc de a sprijini dezvoltarea infrastructurii sportive şi a sportului de masă. Aceste noi baze sportive nu vor fi doar simple construcţii, ci vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou excelenţa sportivă în România”, spune Marcel Ciolacu.

Adevărul este - adaugă premierul - că în ultimii ani performanţele sportive s-au datorat „în principal sacrificiului personal al sportivilor şi mai puţin unei strategii bine puse la punct a statului în domeniul sportiv”.

„Ne place tuturor să ne mândrim cu performanţele echipei naţionale sau cu rezultatele sportivilor noştri la olimpiadă, dar pentru ca acestea să nu mai fie doar o întâmplare fericită trebuie să investim serios şi aplicat în sport. Iar din punctul meu de vedere, aceste investiţii trebuie să aibă două componente: infrastructura sportivă şi dezvoltarea echipelor de copii şi juniori. De aceea, profit de prezenţa domnului Gheorghe Hagi pentru a spune că unul dintre modelele de succes pe care dorim să îl replicăm este cel al Academiei de Fotbal de la Constanţa. Am anunţat deja că ne propunem să extindem acest model de excelenţă şi în alte zone ale ţării. Guvernul va investi în academiile de fotbal, dublând fiecare leu cheltuit de FRF cu un leu din partea Guvernului. Atunci când vine vorba despre sport, nu trebuie să ţinem cont de culoarea politică”, adaugă prim-ministrul.

El precizează că cele trei investiţii sunt din localităţi conduse de primari de la PSD, PNL şi UDMR.

„Faptul că Guvernul sprijină aceste proiecte demonstrează clar că atunci când vine vorba de dezvoltarea capacităţii sportive a ţării noastre, politica trece pe plan secund. Prioritatea noastră este să investim în viitorul sportului românesc cu imparţialitate şi devotament. Doresc să mulţumesc în mod special marilor sportivi prezenţi aici, Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, pentru exemplul şi inspiraţia pe care o oferă tinerilor sportivi. De asemenea, mulţumesc constructorilor români care au demonstrat că au capacitatea de a face infrastructură de calitate. În final, vă asigur că acest Guvern va continua să investească în sport şi în infrastructura sportivă, dar va veni şi cu programe pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru toţi tinerii din România”, încheie premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioilacu,
stadioane,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.